Наставникът на Поморие Малин Орачев коментира загубата от Септември София с 1:2 в мача от 18-ия кръг на Втора лига. Той заяви, че отборът му не е успял да затвори срещата през първото полувреме и добави, че може би липсва самочувствие на момчетата му.

„Загубихме по простата причина, че не можахме да затворим мача през първото полувреме. Започнахме интензивно, агресивно, създадохме положения, реализирахме. След това гостите ни изравниха. Този гол вкара напрежение и логично второто полувреме отстъпихме в средата и получихме гол. След това създадохме едно-две положения, но не можахме да реализираме. Не може цял мач да играеш на такава преса. Искахме да приемем играта в нашата половина и да разчитаме на контраатаки, но не можахме да отбележим“, започна Орачев.

„Винаги правим по едно добро полувреме и едно слабо. Може би не не и достига самочувствие и класа. Когато поведем - да владеем играта, мача и резултата“, добави Орачев.

„Разбира се, че можем да се борим за челното място. В топ 5 всеки може да изненада всеки. Има много мачове и не се знае. Ние сме амбицирани да спечелим всеки мач. Такава ни е нагласата. Нямаме конкретни цели, но искаме да играем добре и да печелим мачовете си“, каза още специалистът.

„Донякъде реалните ни амбиции са влизане в елита. Според мен ние сме от добрите отбори, имаме шанс да сме в топ 3 и да играем бараж“.

Запитан за стажа, който изкара в Атлетико Мадрид, Орачев обясни: „Всъщност всеки млад треньор, който иска да се развива и има възможност, трябва да иде да види как се работи на запад. Разликата сравнено с нас е огромна, но не знам какво да ви кажа. Има толкова много неща. Има неща, които можем да приложим и тук. Там се тренира интензивно, бързо се играе, много малко са почивките между отделните упражнения“.