Намиращият се на 12-о място във Втора лига Оборище Панагюрище започна подготовка с нов треньорски екип и за момента шестима нови играчи, а очакванията са бройката на новите попълнения да расте.

Старши треньорът Иван Атанасов- бивш вратар на Локомотив София, Академик София, Спартак Варна и Черноморец Бургас, поема поста от Ангел Славков. Негови помощници ще бъдат Радослав Боянов и Биян Саид, който ще отговаря за вратарите. Новите попълнения за момента са Илия Карапетров от Ботев Враца, Емил Колев от Ботев Гълъбово, Кристиян Славов от Верея-2 от Стара Загора, Васил Попов от Локомотив София, както и преотстъпените от Витоша Бистрица вратар Николай Радев и полузащитник Димитър Панталеев.

Най-вероятно към отбора ще се присъедини вратар от Първа лига, както и ляво крило от друг тим от Втора лига, но техните имена ще станат ясни до дни. Панагюрци са имали интерес и към юношата на ЦСКА Айкут Рамадан, който през есента игра в Миньор Перник, но той предпочел да отиде на проби в борещия се за промоция в Първа Лига Монтана. С Оборище се разделят двамата вратари от есенния дял: Росен Андонов, който вече е в Локомотив Пловдив, както и Иван Иванов. Напускат тима и Цветомир Цонков (полузащитник, вече в Нефтохимик), нападателят Костадин Аджов и завърналият се в Бистрица Лъчезар Котев.

"В първите две седмици ще тренираме при домашни условия, а от 22 януари до 2-и февруари ще бъдем на лагер в Старосел и ще използваме за тренировки стадиона в Хисаря. Благодарен съм на ръководството на отбора, че ни осигурява добри условия за възстановяване и се надявам, че няма да имаме контузии.

"Нашата задача е да направим добър отбор, който не само да няма проблеми с оставането в групата, но и да положим основите за следващата година, когато целите ще бъдат и по-сериозни, заяви новият старши треньор Иван Атанасов. Контролите на панагюрци са както следва: на 20-и януари с Борислав Първомай (в Коматево), на 27-и този месец с Марица Пловдив, на 2-и февруари с Гигант Съединение, на 6-и февруари с Атлетик (Куклен), на 10-и февруари с Ботев Ихтиман на терените на Царско село Сф, на 14-и февруари с Арда Кърджали в Панагюрище и на 17-и другия месец като гости на Хебър Пазарджик./БТА