Старши треньорът на Несебър Николай Жечев беше доволен от представянето на своя тим при успеха с 2:0 над лидера във Втора лига Ботев Враца, особено предвид факта, че тимът му игра в нетипична формация.

„Днес играхме срещу един наистина добър отбор като Ботев Враца. Те са лидери в класирането. Подготвихме се много добре за мача, поздравявам момчетата за себераздаването и желанието, така стигнахме до победата”,коментира Жечев.

„Предвид това, че имахме проблеми с външните халфове, преценихме с моите колеги от щаба, че трябва да играем 3-5-2. Смятам, че имаме футболистите за подобен стил, а да разполага с няколко схеми на игра, е радващо за един треньор. Работихме през седмицата и сега рискувахме, но пък ни се получи.”

„Ние разузнахме Ботев, знаехме, че играят добър футбол, бърз футбол, особено по крилата. Постарахме се да ги затворим. Там спечелихме мача.”

„Не, има още доста мачове до края на сезона. Трябва във всеки мач да печелим точки – къде 3, къде 1, но винаги трябва да печелим. Трябва да запазим мястото си в групата и да развиваме младите момчета. Видяхте, днес имаше доста млади момчета в отбора, които напредват. Това е целта.”

„На този етап е рано да говорим за атака на топ 3. Ако ръководството прецени, защо не? Ако си извоюваме мястото, особено за баражи, ще играем в тях. Всичко е наред, ръководството се старае всичко да е добре. Засега се получават нещата”, завърши Жечев.