Наставникът на Септември София Николай Митов заяви след успеха на тима му над Поморие с 2:1 в мача от 18-ия кръг на Втора лига, че е важно, че отборът му е показал характер. Митов говори и за един от най-опитните в редиците си – Борис Галчев – като заяви, че срещу Поморие се е видяла силата му.

„Заслужена победа на нашия отбор. Стана добър мач за нивото на Втора лига. Поздравявам играчите за характера и за трите точки. Бяхме дошли за тях. Вкараха ни гол, след който трябваше да се върнем в мача. Тогава трябваше да се връщаме в мача. След изравнителния гол обаче ние държахме инициативата. Очаквах такъв мач. Знаех, че ще има натиск в началото, а после отборът на Поморие да се затвори отзад“, започна Митов.

„Преди мача казах на отбора, че трябва да имаме търпение, че ние трябва да следваме стила си, да държим топката“.

„Разкрили сте ме за схемата ромб, другия мач я сменям“.

„Имахме нужда от играч като Галчев. Той знае кога да задържи топката, кога да убие темпото. Човек с много опит. Затова и го взехме в отбора си, а днес показа силата си“, добави Митов.

„Класирането се промени в последните месеци. Решихме, че ще атакуваме първото място. Борим се за промоция. Добре е да водим в точките, но сме здраво на земята Има 12 мача още, те ще са като финали“, завърши специалистът.