Монтана победи гостуващия Несебър с 3:1 в последен мач от 15-ия кръг на Втора лига. Тимът от Северозапада продължава да притиска лидера Царско село, като заема втората позиция с 33, на 7 точки зад столичани. Несебър е в средата на таблицата със 17 пункта.

Мачът обаче бе белязан от много екшън - доста голове, отменени такива, червени картони, реализирана и пропусната дузпа.

Централният нападател на Монтана Атанас Илиев бе близо до откриването на резултата в 20-ата минута, когато отблизо намери десния стълб на вратата на Несебър.

Но в 32-ата минута Илиев вече не сбърка. Той получи топка от Владимир Айтов, центрирал от десния фланг, Диян Молдованов не се намеси удачно в отбрана и Атанас Илиев вкара за 1:0.

Натискът на монтанци продължи и в 40-ата минута падна втори гол, сходен с първия. Пробивът отдясно обаче бе на Тони Тасев, който изпрати топката по земя в назателното поле, а там Борислав Дамянов я засече с крака за 2:0.

В 44-ата минута след центриране от фаул Трайо Грозев изпрати топката във вратата на Монтана, но хубаво е, че съдиите забелязаха как Грозев протегна ръката си и отигра положението в стил „Божията ръка“ на Марадона. Гол справедливо не бе зачетен.

Малко след това съдията Рюстем Карагарен пожали Иван Михайлов от Несебър и не му показа заслужен втори жълт картон.

В 52-ата минута влезлият след почивката Реджеб Халил се извиси при центриране и с глава вкара топката във вратата на Монтана за 2:1. Халил обаче се контузи при гола, след като при гола удари главата си в тази на защитник. Все пак след доста минути медицинска помощ той се завърна на терена.

65-ата минута Сергей Георгиев отправи силен удар към вратата на морския тим, но Павел Здравков отрази, а след това Атанас Илиев чукна топката в мрежата. Само че нападателят на Монтана бе я явна засада, която бе маркирана.

В 72-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на Монтана, след като Молдованов натисна с ръка Тони Тасев и Карагарен посочи бялата точка. От дузпата именно Тасев реализира за 3:1.

За несъгласие със съдийското отсъждане и отправени реплики съдията изгони Трайо Грозев и остави гостите с човек по-малко.

В 78-ата минута Галин Ташев като последен в отбраната на Монтана фаулира в наказателното си поле нападател на Несебър. Освен дузпата, бе показан и заслужен червен картон на Ташев. Но от бялата точка пропусна Николай Костов, който не затрудни особено вратаря Ивайло Василев и той спаси.

Несебър пропусна отново да се върне в мача и той приключи 3:1 за Монтана.

МОНТАНА - НЕСЕБЪР 3:1

1:0 Атанас Илиев 32, 2:0 Борислав Дамянов 40, 2:1 Реджеб Халил 52, 3:1 Тони Тасев 72-дузпа

ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ: Трайо Грозев /Несебър/ и Галин Ташев /Монтана/