Перфектният старт на лидера във Втора лига Царско село намери своя край на стадион "Огоста" на коравия домакин Монтана. Момчетата на Ферарио Спасов изнесоха открита лекция на съперника си от София и го победиха с 2:0. 

Домакините реализирха по един гол преди и след почивката чрез Николай Цветков и Сергей Георгиев, а опонентите им приключиха двубоя с деветима на терена, след като в края бяха изгонени Веселин Минев и Пламен Тенев за по два жълти картона. 

През целия мач монтанци бяха далеч по-активният отбор и показаха много по-качествена игра. Те изпуснаха няколко положения, но все пак и гостите имаха няколко ситуации на контраатака, но не затрудниха сериозно вратаря Ивайло Василев. 

В крайна сметка домакините стигнаха до попадението в 33-та минута. Тогава Николай Цветков направи страхотно двойно подаване със Сергей Георгиев през цялата защита на съперника и получи топката около топката на дузпата. От там с прецизен и безпощаден удар преодоля вратаря Росен Андонов за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката. А малко след нея всичко като интрига просто умря. В 53-та минута защитата на Царско село изигра по много слаб начин една статична ситуация и отклони топката на далечната греда за непокрития Сергей Георгиев и той от близка дистанция прониза мрежата за 2:0. 

Това предреши всичко в мача, а гостите се изнервиха, особено в последните минути. Те действаха припряно, а на моменти дори грубо. Това коства втори жълт картон първо за Веселин Минев в 84-та минута, а пет по-късно и за Пламен Тенев. 

Така Царско село довърши мача само с деветима на терена и съвсем логично и заслужено допусна първа загуба от началото на сезона. Въпреки това тимът остава на върха с 18 точки. Временно втори е Монтана с 13, колкото имат още и Арда, Поморие и Ботев Гълъбово.