Очертава се Лудогорец 2 да е приятната изненада във Втора лига. Поне това сочат първите шест кръга от шампионата. Дублиращият отбор на българския хегемон записа най-добрия си старт във Втора лига. От 18 възможни точки възпитаниците на Тодор Живондов успяха да спечелят 12, като записаха 4 победи и две загуби. След изиграни шест кръга "орлите" са на трето място в класирането.

Две от победите се набиват на очи - 3:2 над Пирин, който направи впечатляваща селекция, и успех с 3:0 като гост над доскорошния участник в efbet Лига - Витоша Бистрица. Напълно естествено е да си кажем: "Е, какво пък толкова, доста отбори са го правили? Има и такива, които са стартирали с шест победи."

Впечатляващото при Лудогорец 2 е, че отборът е съставен изцяло от момчета от школата, които са на по 17,18 и 19 години.

18 снимки

"Орлите" са единственият клуб от Втора лига, който залага изцяло на собствените си юноши. Неслучайно, на фона на втора дивизия, домакинските мачове на тима са добре посетени, тъй като привържениците се радват на представянето на кадрите от школата на Лудогорец, а не на пришълци.  

Предвид доброто представяне в професионалния футбол и редовното участие в мачовете, част от младоците на "орлите" попадат в юношеските национални гарнитури на България. 

Иван Йорданов пък често се готви с представителния отбор и е следен под лупа от Павел Върба.

Факт е, че собствениците на Лудогорец - Кирил и Георги Домусчиеви, са осигурили отлични условия за развитието на младоците от академията. Разбира се, и не малък бюджет за Лудогорец 2, тъй като отборът участва във Втора лига. Всъщност, Лудогорец е единственият клуб от efbet Лига, който поддържа дублиращ тим в професионалния футбол. 

Не е тайна, че издръжката на отбор от втора дивизия е сериозна, но ако съдим по Лудогорец, си заслужава. Защото се дава шанс на подрастващите за развитие. Ръководството на тима и треньорът Павел Върба все повече започват да се обръщат към собствените кадри. Доказателство е налагането в първия отбор на Доминик Янков...

По всичко личи, че Лудогорец 2 се развива. Докъде може да стигнат талантите, предстои да разберем.