Отборът на Локомотив (Пловдив) победи с 3:1 Марица в приятелски мач под тепетата. "Смърфовете" губеха с 0:1 до 75-ата минута, след като Айкут Янъков бе открил за гостите, но с попадения на Георги Минчев от дузпа, Самсон Комолафе и Кристиан Гомис обърнаха развоя на срещата. 

В началото на мача срещата бе равностойна, като все пак домакините имаха териториално предимство, от което обаче така и не използваха. В 30-ата минута обаче гостите бяха близо до откриване на резултата. След хубава атака Валери Домовчийски изведе Петър Атанасов на чиста позиция сам срещу вратаря, но Лукас Рейдър парира удара му.

Малко по-късно отново Марица осъществи хубава атака. Мариян Тонев се озова на добра позиция, но бе блокиран и върна към Домовчийски, който стреля технично от дистанция, но ударът му бе спасен от стража. В началото на втората част Марица откри резултата. Центриране отляво намери непокрития Айкут Янъков, който с плонж и удар с глава откри.

В 75-ата минута "смърфовете" изравниха. Грешка в защитата на Марица и Георги Минчев нахлу в наказателното поле, където бе съборен и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият и изравни с хладнокръвен удар. Четири минути по-късно Локо стигна до пълен обрат. Каращият проби Самсон Комолафе бе изведен сам срещу вратаря и чукна кълбото покрай стража за 2:1.

В последните секунди на мача падна и третото попадение за Локо. При едно разбъркване в наказателното поле Гомис успя да отправи удар и да прониже за трети път вратата, а също така и да оформи крайния резултат.