Людмил Киров вече не е треньор на Нефтохимик, призна самият той пред Gong.bg. За уволнението си той бил уведомен по телефона от техническия директор на клуба Манол Иванов минути след днешната загуба на отбора с 2:3 от Созопол. Час по-късно Киров бил убеждаван да остане от Анелия Златкова, която е президент на клуба.
 
"Не съм обиден, отвратен съм. Очевидно колегите преди мен са били прави, че Нефтохимик е една неподредена къща. И всичко заради един баща, който е недоволен от факта, че синът му не играе. Няколко пъти ми е звънял със съвети. Ако момчето наистина заслужава да е в състава, аз трябва да съм луд да го държа на пейката. 
 
Точно този Манол Иванов в телефонно обаждане ми каза, че съм освободен и трябва да разтрогна договора си с клуба. Съобщил го е и на футболистите. Имам си мениджър, той ще разговаря с тях. Аз си тръгнах от Бургас и няма връщане.
 
Съжалявам само за Анелия Златкова. Само суперлативи мога да кажа за нея. Благодарение на нейните усилия клубът съществува, изплащат се премии и заплати. Уважавам я, благодаря й, че ми се обади лично, но съм категоричен, че няма да се върна", обясни Людмил Киров.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.