Собственикът на Локомотив София - Иван Василев заяви, че Иво Тонев е спасил Левски от съдбата, която имаха „столичните железничари“ и ЦСКА. Той добави, че в Левски трябва да палят свещи за Иво Тонев.

„Не мисля, че Локомотив е умирал. Щеше да умре, ако го бяхме оставили аз и моят екип. 88 години си е 88 години. Това е история, която не трябва да се пренебрегва. Ние трябваше да си извървим пътя, както трябваше да стане и с други отбори. Трябваше да си изчистим задълженията. Действително трябваше да се подходи и да се сложи една основа за бъдещо развитие“, коментира Василев в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

„Не мога да съдя някого, защото и аз ще бъда съден. Аз съм бил с това ръководство близо 20 години. Имало е някакви грешки, които сме ги казали, но аз тогава не съм бил собственик. Такава беше ситуацията и ЦСКА бе изваден, а Левски беше в същата ситуация. Иво Тонев тогава спаси Левски. Левски трябва да палят свещи за него. Иво ми е приятел и съм бил свидетел как той спаси Левски. Представяте ли си и Левски да бе изпаднал в същата ситуация, в която изпаднаха Локомотив София и ЦСКА.

Локомотив е един от малкото клубове, който функционира и то функционира много добре“, добави собственикът на Локомотив.

„Клубът е стабилен. Нямаме задължения към абсолютно никаква институция. Това говори, че вървим в правилната посока. Единствените задължения, които клубът има са към мен, което означава, че няма нищо. Вече имаме над 400 деца, което само по себе си показва, че се работи“, добави шефът на „столичните железничари“.

„Не успяхме да намерим спонсори и рекламодатели, които да помогнат финансово на отбора. Локомотив е отбор с традиции и е структура, на която са необходими много средства. Имаме много неща, които трябва да оправим по материалната база, но аз и моят екип нямаме толкова много средства“, каза още Иван Василев.