Нападателят на ЦСКА 1948 - Денислав Александров, който вкара два гола и даде асистенция при гръмката победа с 4:3 над Берое, даде интервю за GONG.BG. Младокът се върна малко във времето назад и си спомни за престоя в Лудогорец. Той заяви, че би се върнал в Разград, тъй като благодарение на "орлите" се е развил като футболист. Александров похвали и настоящия си отбор, като заяви, че "червените" са на доста високо ниво.

Ето какво заяви Денислав Александров:

"Чувството да победим Берое е невероятно, много сме щастливи всички. Това е голямо постижение за нашия клуб. Отбор от Втора лига да победи един от сериозните отбори в efbet Лига. Надявам се така да продължаваме занапред". 

Халфът сподели още, че не се чувства като "убиец" на отбори от efbet Лига, въпреки че в предишния кръг отново негов гол бе в основата на отстраняването на друг отбор от елита - Дунав Русе. 

"Чак убиец не се чувствам. Радвам се, че успявам да вкарвам голове на тези отбори, но това е благодарение на целия отбор, не само на мен." 
Александров има специална връзка със стадион "Берое" в Стара Загора, където пада и единственото му попадение в елита с екипа на Лудогорец. 

"Явно имам доза късмет на този стадион", заяви младата надежда. "Червените" изостават на 3 точки от лидера Септември, въпреки че в директния мач победиха с 5:0". 

"Да, така е. Борбата е жестока, те взимат всеки мач, ние пък допуснахме една-две грешки и изостанахме с 3 точки. Това не се отрази много приятно на отбора, имаше леко напрежение, но вече излизаме от тази ситуация. Ще продължаваме да се борим, да показваме добри игри и да се качим на върха". 
Запитан дали има специална плевенска връзка с Васил Шопов, тъй като и двамата са от северозападния град, халфът заяви, че това не е в основата на доброто им взаимодействие на терена. 

"Не, не мисля, просто бе на тази позиция и така се получи. Има добро взаимодействие и с Гущеров, така че ако той беше там, и той щеше да я вкара. Като ляв външен халф се чувствам най-добре. И нападател мога да играя, но тази позиция ми е най-удобна. Нямаме специлна тактическа разработка с Гущеров, но се разбираме доста добре, познаваме се и знаем кой къде иска топката".

Младата надежда изрази задоволството си от това, че се намира в ЦСКА 1948 и заяви, че в отбора се работи на изключително професионално ниво.

"Чувствам се отлично в ЦСКА 1948, всичко е на много високо ниво. Остава само да влезем там, където ни е мястото. Идвам от отбора на Лудогорец, който според мен е на най-високото ниво в България, но и тук всичко е на много високо ниво и професионализъм". 

Относно националния отбор Александров остана здраво стъпил на земята и заяви, че трябва да натрупа още опит в българския елит, преди да бъде повикан за "трикольорите". 

"Всеки мечтае да е в националния отбор на България, но мисля, че все още ми е рано за там. Нека се покажа повече в А група и тогава вече ще преценя дали ставам за там".

Денислав Александров

източник: GONG.bg

Младокът сподели, че любовта към спорта се е зародила в родния му Плевен, където е направил първите си стъпки във футбола. 

"Запалих се по футбола в моя роден град Плевен. Там започнах в частна школа. Играехме в зона Търново, най-често с отбора на Литекс Ловеч. Смея да твърдя, че се представих доста добре срещу техния отбор и на 13-годишна възраст отборът на Ловеч ми се обади и реших да премина там. Искарах там 2 години, след това ми се обади отборът на Разград и реших да отида там".

Денислав Александров си спомня с добро периода си в Лудогорец и не изключва възможността да се завърне в Разград. 

"Там изживях прекрасни моменти, изкарах почти 6 години. Изиграх 2 елитни и станах шампион на U17 и U21. Изкарах два сезона и половина във Втора лига, записах около 10 мача за първия отбор. Много съм им благодарен, защото благодарение на тях се развих. Да, бих се завърнал там. Никога не трябва да казваш никога. Ако има добра оферта за мен, за клуба, защо не"?

Футболистът призна за интерес към него от други клубове, но заяви, че засега е изцяло фокусиран върху настоящия си тим. 

"Да, има интерес към мен от  български клубове, но на този етап съм концентриран върху ЦСКА 1948. Не мисля за оферти или напускане на клуба. Насочени сме да влезем в efbet Лига." 

Халфът признава, че основната цел на неговия отбор остава първото място във Втора лига, а турнирът за Купата на България е само бонус за "червените", където да проверят настоящата си форма. 

"Играем винаги за победа, няма значение дали е за Купата, или за Втора лига. Но това не е основната ни цел, това е бонус, с който можем да си сравним нивото с останалите отбори, да видим дали сме готови за Първа лига. Надяваме се да ни се падне по-лек съперник, за да го отстраним и да продължим".

Футболистът заяви амбициите си да играе в чужбина и призна, че в Испания би се чувствал най-добре. 

"Не мисля, че е най-правилното нещо. Както се вижда, нивото тук не е това, което трябва да бъде. Не мога да дам точен отбор, но мисля, че в Испания ще се чувствам най-добре. Испанският футбол ми харесва най-много." 

Юношата на Лудогорец призна, че връзката му с останалите момчета, които са били част от разградчани, е по-силна. 

"Да, познаваме се от доста години, опознали сме се възможно най-много и имаме по-добра комуникация. Помагаме си на и извън терена."

За финал, Денислав Александров си пожела само здраве и успехи за него и близките около него. 

"Пожелавам си най-вече здраве на мен и всичките ми близки, да сме здрави и успешни."