ЦСКА 1948 поднесе огромна сензация в първи двубой от осминафиналната фаза на Купата на България, отстранявайки Берое след истинска голеада 3:4 в Стара Загора. Над всички в днешната среща бе продуктът на школата на Лудогорец Денислав Александров, който се отчете с две попадения и асистенция.

Головете за фамозната победа на момчетата на Йордан Юруков бяха дело на Денислав Александров и Васил Шопов, и двамата с по две попадения. За домакините точни бяха Ибрахима Конте, Ерол Алкан и Педро Еуженио. 

Lap.bg
24 снимки

Двубоят започна по феноменален начин, като и двата тима нямаха никакво намерение да се изчакват. В 7-та минута гостуващият тим шокира домакините. След хубава многоходова атака Александър Александров успя да намери движението на Васил Шопов от втора позиция и той разстреля Душам Перниш от няколко метра за 1:0. 
 

Авансът на състава на Йордан Юруков не успя обаче да издържи и 60 секунди. Милен Желев получи чудесен пас на дясното крило и с хубаво центриране намери Педро Еуженио на задната греда, който изравни резултата.
 

Момчетата на Димитър Димитров натиснаха и в 11-та минута можеха да осъществят пълен обрат. След избита топка от защитниците на гостите Иван Минчев успя да уцели топката по отличен начин от воле, но изстрелът му се отби в горната греда на Наумов. 
 
Берое получи нов шанс в 18-та минута. Александър Василев получи добра топка на левия фланг, напредна и пласира прецизно центриране на първа греда. Там Юлиан Ненов нахлу и отправи точен, но слаб удар, право в ръцете на Даниел Наумов. 
 
След натиска на Берое обаче гостите бяха тези, които поведоха в резултата отново. В 36-та минута, след голямо разбъркване в наказателното поле на Берое, топката стигна до Денислав Александров, който с едно движение преодоля 3-ма противници и заби топката в далечния ъгъл на Перниш за 2:1.
 

Само 6 минути по-късно ЦСКА 1948 и Александров удариха за трети път. След отнета топка в центъра на терена Янко Сандански изведе Денислав Александров зад гърба на опустялата защита на Берое и младокът показа хлъднокръвие сам срещу Берое, за да направи резултата 3:1. 

Буквално в последната минута на полувремето момчетата на Димитър Димитров все пак стигнаха до намаляване на аванса на гостите. След изпълнение на центриране топката стигна на задната греда до краката на Педро Еуженио, който центрира отново в малкото наказателно поле, където Ерол Алкан заби топката зад Наумов за втори път. 
 
 

 
В началото на втората част Берое отново натисна в търсене на изравнителен гол. В 53-та минута След индивидуален рейд отляво на Педро Еуженио португалското крило навлезе навътре и отправи хубав удар към далечния ъгъл на Наумов, но стражът се справи на ниво. 
 
Противно на логиката обаче гостите вкараха четвърто попадение в 60-та минута. След ново ужасно объркване в защитата на Берое Денислав Александров успя да се освободи от Душан Перниш и да намери Васил Шопов на празна врата, който не сгреши, за да върне двата гола аванс на гостите. 
 

 
В 64-та минута гостите бяха близо и до 5-о попадение. Денислав Александров беше изведен по брилиянтен начин зад защитата на Берое отново, но този път не успя да преодолее Душан Перниш. 
 
Инфарктната ситуация под Аязмото обаче не спря до тук. В 73-та минута домакините си помислиха, че са вкарали трети гол. Мартин Камбуров скочи с най-високо, за да засече центриране, но докато вкрваше гола той повали с лявата си ръка Богомил Дяков и съдията Ивелин Занев отмени попадението заради фаул. 
 
Буквално минутка по-късно все пак Берое върна поредно попадение. След нов пробив на Педро Еуженио отляво Ибрахима Конте се оказа на правилното място, за да разстреля Наумов за трети път в срещата.
 

До края на срещата натискът пред вратата на Даниел Наумов беше свиреп. Ибрахима Конте пропусна шанс в 86-та минута преди и Виктор Генев да пропусне великолепно положение във втортата минута на добавеното време. Генев беше намерен от центрирането на Ибрахима Конте, но неговият хубав изстрел под гредата беше спасен умело от Даниел Наумов. 
 
По този начин отборът на Димитър Димитров-Херо остава с разочарованието да отпадне още на осминафиналната фаза на състезанието. За гостите, от своя страна, великолепната победа им дава право да гледат с оптимизъм към жребия за четвъртфиналната фаза на Купата на България. 
 
 
Ето ги и съставите на двата тима: 
 
Берое: Душан Перниш, Ерол Алкан, Милен Желев, Александър Цветков, Ибрахима Конте, Александър Василев, Рубен Бригидо, Ахмед Туба, Иван Минчев, Педро Еуженио, Юлиан Ненов; 
 
ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Александър Александров, Венцислав Василев, Богомил Дяков, Димо Атанасов, Янко Атанасов, Михаел Орачев, Тони Иванов, Васил Шопов, Денислав Александров, Андон Гущеров;