Наставникът на Етър Велико Търново Станислав Генчев, който днес празнува рожден ден, коментира загубата на от Поморие с 0:2 в мача от 21-ия кръг на Втора лига. Той сподели, че всички в тима са разочаровани и добави, че „болярите“ ще извадят нужните поуки.

„Отначало почнахме добре. Имахме по-чистите положения и в най-неприятния момент, в края на полувремето, една наша грешка предизвика дузпа, която промени изхода на мача. Опитахме се през втората част да променим нещата, натискахме, накрая бяхме и с двама нападатели. Но това е във футбола. Невинаги може да се побеждава, разочаровани сме. Беше важен мач за нас. Ще си извадим поуките за днес“, започна Станислав Генчев.

„Трудно е, когато получиш гол в края на първото полувреме. Създадохме три положения преди това, но не успяхме да вкараме. Второто полувреме от позицията на губещ трябваше да играем по-атакуващо, но не успяхме да изравним. За сметка на това получихме и втори гол, с който мачът бе затворен. Притеснявах се да не се получат контузии. Виждате, че тук теренът е изкуствен, много неприятен за професионален футбол. Дано Дани се оправи по-бързо, защото е важен за нас“, продължи специалистът.

„Определено теренът дава предимство на домакините, защото те са свикнали. Но ние не се оправдаваме с това. Причината за загубата не е теренът“.

„Ние не сме първият, нито последният отбор, който губи точки. Важно е да има постоянство. Надявам се накрая на шампионата да задържим първото място“.

„Всеки мач за нас е като война. Във всеки мач играем за победа. Сега се изправяме срещу Локо София. Той няма загуба от началото на пролетта. Надявам се първата им загуба да е срещу нас“, добави Генчев.

„Дори да не бяхме победили при пет точки разлика пак нямаше да се знае. Не бях в групата и нямаше как да стоя на скамейката. Затова бях на трибуните“, завърши Станислав Генчев.