Наставникът на дублиращия отбор на Лудогорец Галин Иванов похвали момчетата си за представянето в мача с дубльорите на ЦСКА-София. Те надделяха с 3:2 с гол в последната минута и според специалиста, всички са вярвали в такъв развой.

"До последно вярвахме в победата. Труден мач за нас, но влязохме добре в него, въпреки трудните ни резултати напоследък. Заради тях имаше психологическа неувереност. На пръв поглед противникът притежаваше топката, но ние вкарахме", заяви Иванов пред DIEMA SPORT и продължи с анализа си.

"Можехме да затворим мача и по-рано, имахме ситуации за това, Слави Ковачев можеше да спечели дузпа, но не го направи. След почивката за момент загубихме инициативата. ЦСКА от първото си положение ни вкараха, после от второто - втори гол."

"Но ние се съвзехме, след гола си имахме и малко късмет да се разпишем за трети път. Тази победа трябва да вдъхне малко повече увереност на момчетата и да победим в оставащите три мача до края на полусезона", заяви Иванов и коментира представянето на тима си в началото на втората част, когато резултатът стана 1:2 за гостите.

"Не бих казал, че сме се отпуснали. ЦСКА стигна до гол след наша грешка, а и с едно докосване завършиха добре атаката си. Не мисля, че е имало отпускане, просто лошо се стекоха обстоятелствата при головете им в началото на втората част", заяви Иванов и коментира включването на Георги Терзиев от първия отбор в дубъла.

"Георги Терзиев ни помогна, след като има играчи от първия състав, това внася увереност и спокойствие у момчетата, това стори и той. На мен ми се иска обаче тимът да изглежда по по-различен начин - да играем по-бързо, да осъществяваме плавните преходи. Но имаше ситуации, в които това не се получаваше", заяви Иванов и сподели какви са проблемите в тима му.

"Донякъде показахме това, което искам да виждам от отбора, в подготвителната част и в началото на сезона. Но някъде по средата се изгуби нишката и се опитваме да намерим проблема. Излизането на Чунчуков по-рано ни повлия, защото нямаме друг нападател и се опитваме да го заместим. Дано тази победа вдъхне малко увереност на момчетата", сподели още Галин Иванов, след което коментира и ситуацията на "Армията" с уволнението на Едуард Йорданеску. Той е бил треньор там.

"Притеснени ЦСКА не бяха след снощните случки в ЦСКА. Те са млади момчета, нямат какво да губят от този мач. Те не бяха с оптималния си състав, ако бяха всичките им играчи тук, щеше да ни е по-трудна задачата. Искам да ги поздравя за налагането на млади момчета с бъдеще."

"Докато се стигне до целта, която винаги е в този отбор - шампионската титла, дотогава ще е турбуленцията. Там всичко, освен първото място, е проблем", завърши треньорът на дубъла на Лудогорец.