Старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов остана доволен от играта на своя тим при успеха с 1:0 над Черноморец Балчик в първи мач от пролетния дял на шампионата във Втора лига. Специалистът призна, че тимът му остава един от фаворитите за място в елита догодина, като определи предстоящото дерби с ЦСКА 1948 като краъгълен камък за баражите във второто ниво на футбола ни.

В момента лидер в шампионата е Царско село с актив от 49 точки, следван от Монтана, който има 42 и мач повече от всички други в челото. Трети е тимът на Арда Кърджали (31 т) и ЦСКА 1948 (29 т).

„В основата на успеха беше, че в по-голяма част от мача владеехме инициативата, владеехме играта във всички зони. Един гол беше малко днес. Изпуснахме и други изгодни ситуации. Бях спокоен за този мач. Работих много с този отбор и знам какво може. Три месеца без футбол не можем да искаме да изглеждаме кой знае колко добре. За нас са важни трите точки. Момчетата издържаха, работиха добре, независимо, че можеше да държим по добре топката. Аз обаче ги оправдавам, защото ние сме в ролята на фаворит, а това винаги се отразява на качеството на играта. Момчетата бяха отдадени, искаха да спечелят мача и го направиха”, коментира Спасов.

„Ние сме един от фаворитите. Един от отборите, които играят добре във Втора лига. Предстои ни много важен мач с ЦСКА 1948, който до голяма степен ще реши сигурните за баража. Това са краткосрочните планове. Ще бъде несериозно да мисля за два месеца напред”, призна още специалистът.