Старши треньорът на втородивизионния Черноморец Балчик Георги Иванов каза силни думи след загубата на неговият тим при визитата на Монтана в 18-яи кръг, с който се поднови борбата във Втора лига.

Тимът на Черноморец е раздиран от финансови проблеми и буквално се бори за своето оцеляване във втория ешелон на българския футбол. Иванов все пак изрази надежда, че нещата в Балчик ще се оправят и общината ще успее да помогне на клуба да продължи съществуването си.

„Не сме си правили илюзии да се надиграваме с Монтана. При тях всичко е нормално, направиха страхотна подготовка от 20 дни в Турция. Опитахме се да компенсираме с характер и мъжество. Донякъде успяхме. Изключително съм доволен от желанието и хъса в моите футболист. Радвам се, че този характер се върна в нашия отбор. Тежко ми е малко, защото този труд остана невъзнаграден. Можеше при гола на Монтана да бъде отсъден фаул. Оттам нататък дадохме каквото можахме. Много съм доволен от нашия отбор”, коментира специалистът след загубата с 0:1 в Монтана.

„Мога да кажа, че ние направихме една импровизирана подготовка. Всеки ден беше сам за себе си. Не се знаеше кой ще излезе на тренировка и кой не. Знаех си, обаче, че в официалните мачове играчите ще покажат характер.Физическите сили малко ги напуснаха. Мишо Венков си замина ден преди мача. Траян Траянов е контузен. С тях отбора ни в защита бе далеч по стабилен. И момчетата днес обаче се справиха. Нищо, че днес останахме с празни ръце, аз мисля, че направихме една крачка към връщането на нашия отбор в доброто състояние от есента” ,продължи той.

Георги Иванов коментира и информациите, че Община Балчик ще отпусне финансова помощ на клуба.

„Общината не е отпуснала 800 хил лева. Това беше едно пожелание, един проектобюджет. Кметът прави всичко възможно да ни спаси. Ние сме една от основните причини за интерес към нашия град. Ето, вие ни давате по телевизията. Всяка седмица се говори за Балчик. Ако хората в Балчик не го осъзнаят, това не говори много добре за тях. Искам да кажа, че футбола не трябва да се политизира. Не трябва да зависи от избори. Спортът е здраве за цялата нация. Ако нас ни няма, в Балчик няма да има никакъв спорт. Тежко ми е да го говоря, но би било жалко, ако нещата не се оправят”, призна треньорът на Черноморец.