С двама футболисти от Панама се подсили Етър за важните битки по пътя към завръщане в елита на България. Ромеш Ивей и Мартин Моран ще се присъединят към отбора, съобщиха от клуба. Това става възможно след като отпадна забраната за картотекиране във Втора лига на футболисти от страни извън Европейския съюз.
 
27-годишният халф Ромеш Ивей е познато име във Велико Търново. Той игра за „виолетовите“ през цялата 2021 г. и направи отлични мачове. Шефовете на клуба и треньорското ръководство са изключително доволни от изявите му досега и разчитат на помощта му за изпълнение на крайната цел. Финализиран бе новият договор между клубовете и всички условия са уточнени. Ромеш Ивей отново ще бъде под наем от Индепендиенте, а срокът на контракта е до края на календарната 2022 година.
 
20-годишният Мартин Моран, който играе като вътрешен халф, също идва под наем от Индепендиенте. За клуба си през последните два сезона има 45 мача и 2 гола. Младежки национал на Панама е, има и повиквателни за първия отбор, но все още няма официален дебют. Моран е шампион на Панама, играл е с клуба си и за Лига КОНКАКАФ.
 
Всички параметри са уточнени и договорите вече са подписани. Очаква се само издаването на работните им визи, като процедурата е задвижена и веднага след това двамата ще се присъединят към „виолетовите“.