Етър стартира пролетния полусезон във Втора лига с домакинство срещу Септември (Симитли) в събота от 14:00 ч. на стадион „Ивайло“. Съперникът е предпоследен в класирането и „виолетовите“ се нуждаят от задължителна победа в преследване на завръщането в елита.

„Целта категорично остава завръщане в Първа лига”, заяви старши треньорът Веселин Великов, който представи и новите попълнения. Това са нападателят Уилсън Фелипе, халфът Цветомир Тодоров и бранителят Георги Александров. В тима вероятно ще се завърне и панамският халф Ромеш Ивей, след като стана ясно, че във Втора лига ще могат да играят и чужденци извън Европейския съюз.

“Нашият президент прави всичко възможно да задвижим документите, реално обаче ще са необходими 3-4 седмици, за да е готов да помогне на отбора и да вдигне нивото и да имаме още по-голяма вариативност. С тези футболисти, които взехме, “Етър” ще е по-добър от миналата есен”, коментира Веселин Великов.

“Подготовката мина много добре, като се изключат замръзналите терени в началото. Лошото е, че Дани Младенов и Атанас Кръстев получиха контузии, но за следващото гостуване в Габрово ще са на линия. Утре ще преценим за Младенов, но и без тях трябва да се справим със Септември (Симитли). Все пак не играем срещу лидерите.

Очаквам обаче тежък мач, в който излизаме само за победа. Друга алтернатива срещу такъв отбор нямаме. Взеха четири нови попълнения, трима от които са французи. Имаме някаква яснота от контролите им, да се надяваме, че не са още сработени и ще ги победим. Вкараме ли ранен гол, ще си направим мача лесен. Ако не – ще бъде труден до края”, коментира Веселин Великов.

Промяна в цената на билетите и начина на влизане за мача няма. Цената остава 6 лв. за възрастни и 4 лв. за ученици и пенсионери, като има и семейни билети. На влизане феновете ще трябва да представят сертификат или валиден тест.