Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви наказанието на Локомотив София след баталните сцени, които се разиграха на стадиона в Надежда при домакинството на Хебър Пазарджик.

Столичните „железничари” са наказани да играят пред празни трибуни за шест мача. Глобата, която ще трябва да плати Локомотив София е в размер на 3750 лева.

Припомняме, че фенове на Локомотив София биха вицепрезидента на Хебър Красимир Папазов.

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

Дисциплинарна комисия

Отложени за разглеждане инциденти от срещата

ФК „Локомотив“ гр. София – ФК „Хебър“ гр. Пазарджик – 17 кръг

За нанесен побой от публиката на отбор домакин на служебни лица от отбора гост, на основание чл. 37, ал.1, т.7, б. Б от ДП /2019/2020/ – ДК наказва ФК „Локомотив“ гр. София с лишаване от домакинство за 4 срещи и имуществена санкция в размер на 2500 лева. На основание чл. 37, ал.1, т. 21, б. Г от ДП /2019/2020/ – ДК заменя лишаване от домакинство със забрана за игра пред публика.

За саморазправа на ръководители от ФК домакин със служебни лица на ФК гост, на основание чл.36, ал.1, т. 3, б. А от ДП /2019/2020/ – ДК наказва ФК „Локомотив“ гр. София с лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция в размер на 1250 лева. На основание чл. 37, ал.1, т. 21, б.  Г от ДП /2019/2020/ – ДК заменя лишаване от домакинство със забрана за игра пред публика.

Още по темата:

Скандал и побой в Надежда, пребиха брата на собственика на Хебър

Мненията в двата лагера след ексцесиите

Вижте как изглежда битият бизнесмен (снимка)

Гаджев: Никога не бих завел детето си на български мач

Трима вече за в ареста заради скандала на Локо Сф - Хебър

Бойчо Величков: Опитах се да спра боя, а се оказа виновен