Един от големите таланти на Лудогорец Димитър Митков показа отличните си качества при победата над Левски с 1:0 в неделната вечер. 20-годишният нападател записа първи мач като титуляр за първия отбор на „орлите“ след впечатляващата кампания до момента за втория тим.

Антон Узунов
100 снимки

Цифрите показват какво наистина може Митков - 11 попадения в 9 мача във Втора лига, което го прави едноличен голмайстор до момента във второто ниво на родния футбол. С това си представяне той напълно заслужено си спечели преместване в първия тим.

През кампанията Митков вече дебютира за мъжете, записвайки 3 минути при победата с 3:0 над Славия на 14 август. Още през миналия сезон Димитър направи добро впечатление, като отбеляза 10 попадения в 20 срещи за дубъла на шампионите, като същевременно играеше и в някои двубои на старшата възраст. Митков е част е от Лудогорец II от 2017-а година.

Антон Узунов
36 снимки

Димитър изглежда, че върви по стъпките на друг млад футболист на Лудогорец - Доминик Янков. Халфът не само вече е част от първия отбор, но доста често е титуляр и се превръща в основна част от него. Янков е първият юноша на разградчани с подобно трайно присъствие при представителния тим.