Старши треньорът на Локомотив Горна Оряховица Александър Димитров коментира след равенството 1:1 с Поморие амбициите и целите на отбора за новия сезон.
Той сподели, че целта е да бъде изградена трайна основа в клуба и че предвид финансите в клуба по-трудно може да се получи бързо завръщане в елита.
Относно самия двубой с Поморие, Димитров заяви, че тимът му е заслужавал победата.

Локомотив ГО и Поморие не се победиха в дерби от Втора лига

"Първото полувреме ми хареса много нашето поведение, съжалявам, че не си отбелязахме положенията. Ако бяхме го направили, второто полувреме щеше да бъде протоколно. Започваме от нулата, тези неща са нормални. Защото нито един от футболистите, с изключение на Любо Генчев, не игра миналата година", заяви той.

"Няма как тук сега да се търси това постоянство, ще работим за него и ще го постигнем. Повече ни прилягаше победата, въпреки по-слабото второ полувреме днес."

"Стратегията на Локо ГО тази година е да се изгради един отбор, да се положи една основна здрава, върху която да се стъпи, когато отборът и клубът е готов да се атакува А група. Смятаме, че миналата година отборът не бе готов за това ниво на българския футбол като цяло. Първо това трябва да направим."

"Обичам да работя с млади футболисти, българи, това не значи, че не търсим и чужденци, които да подсилят отбора, но трябва да изградим нещо, което да остане трайно тук, а не да сме влез-излез и всичко да е на мускули."

"Един приятел и двама човека от ръководството на отбора ме убедиха, че е добре да остана. Обичам си работата, трудно е, когато си извън терена, това е голямо предизвикателство."

Относно присъствието на Димчо Ненов в щаба му, Димитров коментира: "Щабът ми е добър, обичам около мен да са знаещи, можещи хора, не се притеснявам от тяхното мнение, искам го. Работим заедно и отнякъде трябва да се тръгне. Тръгваме от изграждането на един стабилен щаб. Това е едно от началата на новия Локомотив Горна Оряховица."

А ще се завърне ли скоро Локомотив в елита? "Не мога да прогнозирам в момента. Ние сме ограничени финансово. Ако имаш една стабилност или повече пари за селекция, това в бъдеще би било по-краткотрайно. Но тази година сме ограничени финансово, може би ще стане по-бавно, но с желание и мотивацията насъстезателите мисля, че няма да отлнеме чаак толкова време."

"Ивайло Йорданов е точният спортен директор. В негово лице, ние сме работили заедно, изключително можещ, знаещ и кадърен човек. Клубът се промени с неговото идване", допълни Димитров.