Кой сега е номер 1? Любимият рефрен на червената агитка е попадение в десетката, и когато се определя най-добрият вратар, информират от ЦСКА 1948.

Няма съмнение, ЦСКА направи истински удар с привличането на Даниел Наумов - млад, с червен ген и безспорни качества. Дани е и капитан на младежките национали. Затова си позволихме едно интересно сравнение на базата на изиграните квалификации за Евро 2021, което ще се проведе в Унгария и Словения.

Талантът от Гоце Делчев има забележителен коефициент със само един допуснат гол в 5 изиграни мача. Даниел няма аналог след вратарите, които са изиграли като титуляри всички квалификации. Коефициентът му от 0,2 допуснати гола на мач е впечатляващ.

Само трима вратари са без допуснат гол, но никой от тях не е пазил в абсолютно всички двубои. Все пак сваляме шапка на Марко Карнесеки от Италия. Младежкият национал на Скуадрата е пазил в 4 срещи и има 4 "сухи мрежи".

Марко пази под наем в Трапани от Серия Б, иначе е собственост на сензацията Аталанта. Какъв титуляр има Аталанта - видяхте снощи при успеха им 3:0 над Шахтьор Донецк. Коментарите са излишни.

4 изиграни мача в евроквалификациите (от общо 6 за Сборная) без допуснат гол има и Матвей Сафонов, наш съперник в групата. Талантът е титуляр за Краснодар - втори във временното класиране на Русия. Браво!

С едва три изиграни мача и без допуснат гол е Даниел Мартин от Испания. Конкурентът му Льоренте има два мача с едно допуснато попадение. Но все пак включваме в класацията играчът на Бетис. Адашът на Дани Наумов има общо 12 мача като титуляр в Примера - и тук фактите говорят сами.

Като допълнение - Испания е актуален европейски шампион при младежите, а конкуренцията в групата е безобидна.

Освен Наумов има само един вратар с един допуснат гол - отново Даниел! Става въпрос за Даниел Влад от Румъния. Той обаче е допуснал попадението в 4 изиграни срещи, което го праща зад българския капитан (коефициент 0,25). Иначе Влад пази за ФКСБ - с 9 участия като титуляр през настоящия шампионат на комшиите.

Сами разбирате за каква жестока конкуренция става въпрос сред вратарите до 21 години в Европа. Горди сме, че армеецът Даниел Наумов е в карето на отличниците и му пожелаваме да върви нагоре. Разбира се, най-важното е България да се класира в една изключително тежка група. Късмет!