Старши треньорът на Спортист Георги Чиликов говори пред клубния сайт преди гостуването на Марица в мач от третия кръг на Втора лига. Спортист победи Спартак Варна с 2:0 в предишния кръг на шампионата, а в понеделник гостува в Пловдив.

– Г-н Чиликов, очакванията ви са мача срещу Марица?

– Очакванията като всеки мач. Втора лига доказано – няма лесен мач. Марица е един от добрите отбори с добри футболисти. Очаква ни труден мач, в който сме готови. Тренирахме с настроение тази седмица. Още преди мача срещу Спартак казах, че фаворити в моята глава няма и това се доказа. Може да спечелим само с пълна концентрация, както беше в мача срещу Спартак Варна. Победихме един сериозен отбор и клуб, който има сериозна перспектива и се радвам, че спечелихме срещу този отбор и благодаря на момчетата за себераздаването.

– Имахте контрола срещу Марица по време на подготовката. Доколко тя ще има отношение към мача?

– Не, в този момент не бяхме нито готови, нито отборът беше сглобен. Имаше текучество на футболисти. Сега няма да има нищо общо.

– Как се отрази победата над Спартак Варна, може би за доста хора бе изненадваща?

– За хората може и да е била изненадваща, но преди мача си говорихме и ви казах, че в моята глава фаворити няма. Това ми е в душата. Футболистите трябва да осъзнаят, че могат да спечелят всеки мач, ако са максимално концентрирани и разбира се да имаме и късмет. Понякога без късмет не става.

– Имате ли кадрови проблеми преди мача?

– Да, някои футболисти изкараха грипен вирус, но се надявам да са на линия за двубоя.

– Изиграхте една контрола през седмицата срещу Миньор, какво успяхте да коригирате?

– Контролата бе, за да видя един футболист, който бе на проби, който не одобрих. Също така да държим отбора подготвен физически, тъй като мачът срещу Марица е в понеделник. Нищо повече и съм благодарен на Миньор, че се съгласи.