Ръководството на Ботев Враца реагира на появилите информации в медиите, че от Царско село са взели решение билетите за домакинствата им до края на сезона да струват по 20 лева. От врачанския клуб демонстрираха неодобрение спрямо такава политика във второто ниво на футбола ни.  

Врачани категорично се разграничиха от подобно решение и дори се зарекоха, че ще пуснат свободен ход за привържениците на Царско село при следващото им гостуване във Враца.

От Ботев използваха официалния си профил в една от социалните мрежи, за да разпространят специално съобщение, което публикуваме без редакторска намеса:

"Няма значение от какво се страхуват Царско село. Дали, че въпреки всичко все още им дишаме във врата или защото на директния мач ще има повече врачани по трибуните. Важното е да не им се сърдим, защото отбор без фенове няма как да оцени глупостта да сложиш 20 лв билет в Б група. В този ред на мисли - на следващия ни мач с тях във Враца ще пуснем ВСИЧКИ техни фенове безплатно".

Царско село е лидер в класирането във втория ни ешелон с 47 точки. Ботев Враца е втори с 44. На 16 април врачани гостуват на софиянци в мач от 24-ия кръг на Втора лига.