Ботев Гълъбово постигна важна победа при домакинството си на Созопол с 1:0 и вече има в актива си 17 точки, а това стана в двубой от 15-ия кръг на Втора лига. 

На тежкия терен в Гълъбово нямаше кой знае какъв футбол, но домакините желаеха повече победата и я постигнаха.

Попадението за Ботев падна в началото на мача. В 5-ата минута Вълчан Чанев изведе Ивелин Илиев към вратата на Созопол и той навлезе в наказателното поле и центрира, където в малкия пеналт дебнеше Георги Кирилов и с удар от 7-8 метра откри резултата.

В 7-ата минута Митев от гостите отправи опасен удар от фаул, но вратаря изби топката в Корнер. Шест минути по-късно Пламен Коларов от Ботев се опита да изненада вратаря на Созопол от фаул отляво, но вместо да центрира той стреля директно във вратата, но Теменлиев внимаваше и изби топката. 

Георгиев от гостите се опита да изненада вратаря Радев от 12 м но топката профуча край дясната странична греда. 5 минути преди почивката Диян Христов от Созопол отне една топка, напредна в наказателното поле, стреля, но неточно. След почивката предимно се водеше битка по терена като футбола липсваше.

Въпреки че Созопол владееха през по-голямата част те не успяха да създадат чиста голова ситуация пред вратата на Ботев. Домакините в 90-ата минута можеха да вкарат още един гол. Кирилов изведе Стелиян Евтимов сам срещу вратаря Теменлиев, но нападателя стреля край вратата от 12 метра./БТА