Банско свиква под знамената своите футболисти за старт на лятната подготовка на 1 юли, а кредит на доверие да води козлите получи играещият наставник Борис Галчев. Марадоната от Добринище пое отбора два месеца след началото на отминалата кампания в Югозападната Трета лига вместо Ели Маркес и под негово ръководство тимът направи така, че критичният сезон 2020/2021 г. да бъде забравен.

Курортистите записаха историческа серия от 13 мача без поражение, подобрявайки предното си постижение от 10 поредни срещи, в които не бяха инкасирали загуба. Банскалии финишираха на седмата позиция в крайното подреждане с 68 т., като три не им достигнаха да изместят в челната шестица претендента за промоция „Балкан“. В щаба остават досегашните асистенти Иван Топузов и Костадин Слаев, които също са в готовност да влизат на терена при нужда. Единствената неяснота е дали Галчев ще продължи да бъде и футболист.

„Имам достатъчно много мачове в кариерата си и може би е време да кажа „стоп“, за да дам път на младите. Все още ми се играе, но окончателно решение ще взема по-късно. Не виждам причина за промяна в екипа. За момента сме договорили една от планираните пет или шест проверки и тя е срещу съседите от Пирин /Рз/. Разполагаме с достатъчно време да запълним графика“, заяви пред struma.bg Борис Галчев, който е бивш капитан на ЦСКА и любимец на Сектор Г.