Дербито на 4-ия кръг на Втора лига мжду ЦСКА 1948 и Монтана предложи много емоции, но не и победител. Битката на Националния стадион "Васил Левски" завърши наравно 1:1, което със сигурност не е влизало в сметките и на двата тима в преследване на челните позиции на класирането. 

Развръзката в този мач дойде след почивката. Първо домакините поведоха в 63-та минута от дузпа, реализирана от Андон Гущеров, но десет минути преди края Атанас Илиев възстанови равенството и то се запази до края. 

В последните минути на мача двата тима получиха по един червен картон, като първо Васил Попов беше изгонен от състава на Монтана, а само две минути по-късно го последва и Кристиян Михайлов от "червените". 

Първата част на мача не предложи особени емоции на феновете, като все пак домакините бяха по-активни, но така и не успяха да реализират едно от открилите се пред тях положения. И затова развръзката остана за второто полувреме. 

Най-чистата възможност в мача до момента дойде в 60-та минута, когато удар на Светослав Диков от ЦСКА 1948 беше изчистен пред голлинията от Стефан Цонков. Но още в следващата атака столичани получиха правото да изпълнят дузпа. 

Тогава Петко Петков нахлу в наказателното поле и беше фаулиран от вратаря Ивайло Василев. Реферът не се поколеба да покаже бялата точка, а от нея Андон Гущеров демонстрира хладнокръвие и прониза мрежата за 1:0. 

Последваха равностойни минути, като и двата тима нямаха толкова много чисти положения. Все пак играчите на ЦСКА 1948 бяха по-активни, но не успяха да реализират попадение в тези минути. И бяха наказани при една контра в края. 

В 80-та минута Владислав Мисяк направи страхотен пробив отляво и пусна топката успоредно на голлинията, където дебнеше Атанас Илиев и той от чиста позиция не се поколеба и прониза мрежата за 1:1. 

Малко след това обаче амбициите на Монтана за пълен обрат претърпяха крах, след като Васил Попов получи съвсем заслужен втори жълт картон за задържане на откъсващ се противников футболист. Тази ситуация накара наставника Ферарио Спасов да протестира бурно и той също беше пратен на трибуните. 

Но това числено превъзходство на ЦСКА 1948 не се задържа дълго. Само две минути по-късно Кристиян Михайлов също получи втори жълт картон и двата тима завършиха в намалени състави. 

Последното чисто положение в мача беше в продължението на редовното време. Тогава гостите получиха правото да изпълнят двоен удар на 5-6 метра от голлинията, но Атанас Илиев стреля колкото силно, толкова и неточно и пропиля шанса за пълен обрат.