Берое постигна втора поредна победа в контролите, след като се наложи с 2:1 срещу Марица. Двубоят се игра на спортна база „Берое“ в Стара Загора. Головете за беройци отбелязоха Серджиу Негруц и Борислав Цонев още в началото на срещата. Почетното попадение за пловдивчани отбеляза Никола Марин в 75-та минута.

Павел Виданов не взе участие в контролата. Той получи травма в първата проверка срещу Созопол.

Новото попълнение на Берое Иван Бандаловски също не взе участие в мача. 

Берое поведе още в 5-та минута, когато Александър Ташолов сбърка с подаването към свой съотборник и Серджиу Негруц успя да отнеме топката. Румънският футболист след това напредна, излезе сам срещу Кирил Акалски, финтира го и вкара в опразнената врата. 

Берое удвои своята преднина в 17-та минута, когато Борислав Цонев открадна топката, след което напредна и с удар от около 20 метра я изпрати в горния десен ъгъл на вратата на Кирил Акалски. 

В 30-та минута Борислав Цонев стреля от фаул от около 22 метра, но топката прелетя над напречната греда на вратата на Кирил Акалски. Шест минути по-късно Карлос Охене стреля от дъгата на наказателното поле на Марица, но Акалски спаси. В 38-та минута Кохей Като подаде към Серджиу Негруц, който финтира Костадин Дяков и стреля от границата на наказателното поле на Марица, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Кирил Акалски. 

Марица направи много сериозен пропуск в 53-та минута, когато Николай Колев от чиста позиция не успя да вкара и стреля неточно.

Антон Карачанаков получи контузия и не успя да продължи участието си в мача. Той бе сменен принудително в 58-та минута, като на негово място в игра се появи Александър Енев.

Педро Еуженио изведе на много добра позиция Мартин Камбуров в 74-та минута, който стреля, но Илия Николов се намеси решаващо и успя да избие топката в корнер. 

Марица намали изоставането си в резултата в 75-та минута, когато Никола Марин получи топката в наказателното поле на Берое и я прати в долния десен ъгъл на вратата на Иван Гошев. 

Мартин Камбуров отправи много коварен удар от около 25 метра в 79-та минута, но Илия Николов внимаваше и успя да избие в корнер. 

Берое завърши мача с човек по-малко, след като Педро Еуженио напусна принудително терена в 82-та минута. 

След тази контрола Берое заминава на лагер в Белек. В турския курорт старозагорци ще изиграят четири контроли, като по програма първата е планирана да се проведе на 23 януари и е срещу участника в групите на Лига Европа Вардар Скопие. 

Берое - Марица 2:1

1:0 Серджиу Негруц 5' 

2:0 Борислав Цонев 17' 

2:1 Никола Марин 75'

Минута по минута:

1‘ Начало на мача

2' Далечен удар на Александър Енев, но той е неточен и топката излезе в аут. 

5' Гол за Берое - 1:0! Александър Ташолов сбърка с подаването към свой съотборник и Серджиу Негруц успя да отнеме топката. Румънският футболист след това напредна, излезе сам срещу Кирил Акалски, финтира го и вкара в опразнената врата. 

17' Гол за Берое - 2:0! Борислав Цонев открадна топката, след което напредна и с удар от около 20 метра изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Кирил Акалски. 

18' Остро центриране на Никола Марин в наказателното поле на Берое, където се получи разбъркване, но Аргилашки се намеси уверено и улови топката. 

19' Милен Желев центрира в наказателното поле на Марица, но Негруц остана под топката.

30' Борислав Цонев стреля от фаул от около 22 метра, но топката прелетя над напречната греда на вратата на Кирил Акалски. 

35' Милен Желев се опита да изненада Кирил Акалски с удар в долния ляв ъгъл, но вратарят на Марица внимаваше и спаси. 

36' Карлос Охене стреля от дъгата на наказателното поле на Марица, но Акалски спаси. 

37' Георги Аргилашки напусна игра, а на негово място се появи Душан Перниш. 

38' Кохей Като подаде към Серджиу Негруц, който финтира Костадин Дяков и стреля от границата на наказателното поле на Марица, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Кирил Акалски. 

40' Далечен удар на Рангел Игнатов, но той е неточен и топката излезе в аут. 

41' Борислав Цонев се опита да изведе Педро Еуженио зад отбраната на Марица, но Акалски разчете намерението на халфа на Берое излезе и улови топката току пред португалския футболист. 

45' Край на първото полувреме!

46' Начало на второто полувреме!

51' Много неточен удар на Марко Адамович и топката премина над вратата на Илия Николов. 

53' Много сериозен пропуск за Марица. След разбъркване в наказателното поле на Берое, Николай Колев стреля неточно в аут. 

53' Антон Карачанаков получава медицинска помощ. 

56' Карлос Охене отправи удар от дистанция, но Илия Николов успя да спаси. 

58' Карачанаков не е в състояние да се завърне в игра и бе сменен от Александър Енев. 

63' Диагонален удар на Йордан Христов, но над вратата на Душан Перниш. 

64' Удар от дистанция на Костадин Дяков, който не затрудни Душан Перниш и той улови топката. 

74' Педро Еуженио изведе на много добра позиция Мартин Камбуров, който стреля, но Илия Николов се намеси решаващо и успя да избие топката в корнер. 

74' След центрирането от корнер топката попадна в Александър Енев, който стреля, но топката рикошира в играч на Марица и излезе в нов ъглов удар. 

75' Гол за Марица - 1:2! Никола Марин получи топката в наказателното поле на Берое и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Иван Гошев. 

76' Неточен удар на Карлос Охене от около 20 метра, той изпрати топката встрани от вратата на Илия Николов. 

79' Коварен удар на Мартин Камбуров от около 25 метра, но Илия Николов внимаваше и успя да избие в корнер. 

82' Педро Еуженио напусна терена и Берое ще завърши мача с 10 човека. 

90' Край на мача!

Берое (първо полувреме): Георги Аргилашки (37' Душан Перниш) - Милен Желев, Камен Хаджиев, Надим Ангелов, Веселин Пенев - Кохей Като, Александър Енев, Карлос Охене - Борислав Цонев, Педро Еуженио, Серджиу Негруц

Берое (второ полувреме): Душан Перниш (71' Иван Гошев) – Емин Ахмед, Георги Динков, Иван Иванов, Матеус Леони – Карлос Охене, Марко Адамович, Мартин Райнов – Антон Карачанаков (58' Александър Енев), Мартин Камбуров, Педро Еуженио

Марица: 12. Кирил Акалски – 6. Йордан Христов 3. Атанас Ташолов, 17. Костадин Дяков, 5 Габриел Афонсо, 13. Николай Колев,7. Джунейт Яшар, 20. Борислав Караматев, 9. Рангел Игнатов, 8. Венцислав Гюзелев, 2. Никола Марин  

Съдия: Иван Печнев