Арда Кърджали се изкачи на 3-ото място в класирането на Втора лига, след като постигна категоричен успех в Балчик срещу Черноморец с 3:1.

През първата част падна само едно попадение като Венци Христов съумя да прониже вратата на домакините в 42-ата минута. Домакините съумяха да се върнат в мача след гол на Йосков в 51-ата минута.

Срещата вървеше към равенството, когато в последните минути Арда заигра по-ефективно и вдигна оборотите. В 80-ата минута с отличен удар в ъгъла Ахмед Осман изведе тима от Кърджали напред в резултата, а четири минути по-късно Пламен Крумов от пряк свободен удар направи резултата 3:1. Нарушение срещу Бенгюзов позволи на Крумов да покаже класа.

След този успех момчетата на Стамен Белчев се изкачиха на 3-ото място, изпреварвайки ЦСКА 1948 с 1 точка и актив от 44 точки. Тимът от Балчик е осми с 29 точки.

В следващия кръг Арда приема в дерби Монтана, а Черноморец е гост на Ботев Гълъбово.

В друг мач от този кръг Струмска слава Радомир измъкна точка при гостуването си на Несебър, завършвайки 0:0. Несебър е на 12-ото място с 23, а радомирци са на 10-ото място с 27.