Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри заедно с председателя на ОСК Локомотив София Даме Стойков новото игрище с изкуствена настилка на стадиона в столичния квартал „Надежда“.

На откриването присъстваха още представители на местната власт, народни представители, треньори и спортисти от Локомотив. Проектът за изграждане на футболно игрище с осветление за нуждите на детско-юношеската школа на ФК Локомотив – София на Областна управа София и ОСК Локомотив е финансиран от Министерството на младежта и спорта с 300 000 лв. То включва три терена за минифутбол, осветление, футболни врати и ограда. Игрището е първи етап от амбициозен проект, който включва още два тенис корта и волейболно игрище.

"Много съм доволен, че успяхме да направим игрището за нуждите на децата, които тренират футбол в Локомотив. Въпреки че публичните средства за спортна инфраструктура не достигат, правим всичко възможно да осигурим подходящи условия за всички и най-вече за децата", коментира Красен Кралев. "Сигурен съм, че след април месец ще имаме възможност да довършим обекта с тенис кортове и волейболно игрище", добави той. "За краткото време от две години успяхме да изпълним добра инвестиционна програма, предстои откриване и на зала Фестивална и отключване на ремонта на Белмекен", каза министърът.

В последните две години ММС е финансирало 33 спортни обекта в 16 областни центрове, от тях 23 са готови, а 10 са в процес на изпълнение.