Собственикът на Локомотив Сф Иван Василев, старши треньорът на тима Явор Вълчинов и шефът на ДЮШ Ивайло Паргов говоирха на пресконференция в Пресклуб „България“ преди началото на втория полусезон във Втора лига.

Локомотивци стартират в съота от 14 на свой терен срещу Спартак Пл.

„Миналата година направихме отбор за една седмица. Бяхме притеснени, нямахме футболисти. С общи усилия успяхме да извоюваме позиция в средата на класирането. Тази позиция ни дава възможност да бъдем на по-добро място през пролетта. Със селекцията ни сега се надявам да постигнем целта си – шестицата“, сподели Иван Василев.

Той добави, че въпреки големите му усилия да намери спонсори и рекламодатели, засега той удря на камък. Засега се справя сам, но за атакуването на Първа лига ще са нужни още средства. Както е известно, тази година Локомотив няма право да влезе в елита, тъй като е ново дружество.

„За разлика от други мои колеги, аз смятам, че победите в контролите са необходими за самочувствието на отбора. Заедно сме с отбора от 40 дни и виждам как нещата непрекъснато се подобряват. Аз съм човек, който работи методично. Тази година ще искаме да поставим основата, върху която да стъпим през следващия сезон“, каза от своя страна Явор Вълчинов.

Шефът на ДЮШ Ивайло Паргов добави: „В клуба вече има 350 деца, амбицията ни е да станат 500. вече не отстъпваме по този показател на другите столични клубове. Провеждаме много инициативи, една от които е в училищата в община „Надежда“, от които набираме основни деца за школата ни. Едно от тях беше тези дни в Милано, където гледа като награда мача Милан – Фиорентина“.