Втородивизионният Локомотив (Горна Оряховица) привлече нападателя Диян Христов, който за последно играеше в отбора на Нефтохимик. Христов идва в железничарския град със съдействието на бившия президент на клуба Георги Бижев, който отново е помолен да помага за излизане от трудната ситуация.

Любопитното е, че идвата събота в срещата от 4-ия кръг във Втора лига се срещат именно Локомотив (ГО) и бургаския Нефтохимик, но договорката при трансфера е в тази среща Христов да не играе.
Известният с прякора си Терминатора голаджия имаше решителен принос за влизането на Нефтохимик в професионалния футбол, но след направената селекция му се отреждаше второстепенна роля.

Локомотивци са в усилени преговори с Джихат Кямил, който за последно игра в Арда и в ЦСКА 1948. Кямил е свободен агент и до няколко дни трябва да даде отговор, като в клуба вярват, че ще бъде положителен.

Още петима души от юношите (старша възраст) започват тренировки с Локомотив (ГО), като е вероятно те да бъдат картотекирани за предстоящата среща. Локомотив е само с една точка от първите три кръга, като най-незаслужена беше загубата отКариана Ерден. Тимът създаде шест чудесни голови положения, но хората отпред се скъсаха да изпуснат. Сега с привличането на Христов и Кямил опитът в атаката трябва да се увеличи.