Старши треньорът на новака във Втора професионална лига Етър Велико Търново Ферарио Спасов е пред раздяла с клуба.

Специалистът е изразил желание да напусне дни преди първия официален мач на "виолетовите" в професионалния футбол. В събота етърци трябва да гостуват в Банско от първия кръг на новия сезон във втория ешалон. След контролата срещу Академик Свищов, на който бе представен новият треньорски щаб и обновения отбор на Етър, Спасов уведомил президента на клуба Александър Нанков, че си тръгва. От ръководството на великотърновския клуб потвърдиха официално новината.

"След мача с Академик Ферарио поиска разговор с мен и обяви, че си тръгва. Като причина изтъкна единствено, че нямало нормална комуникация. Искам да кажа, че всичко, каквото Феро е поискал, му е изпълнено. Каквото е пожелал - футболистите, за които настояваше, лагер, условия...", коментира Нанков.

Етър се събира за първа тренировка за седмицата днес в 18:00 часа на стадион "Ивайло". Ръководството на клуба все още не изключва възможността Ферарио Спасов да се яви за заниманието, въпреки че от два дни нямат връзка с него. "Ферарио Спасов има действащ договор с клуба", припомни президентът на Етър Александър Нанков./БТА