Йордан Юруков е новият треньор на ЦСКА 1948, съобщиха от клуба. Ръководството на "червените" се е разбрало с него и той ще води отбора в следващия мач от Втора лига с Нефтохимик. Основната цел пред бившия халф на ЦСКА е да класира тима в efbet Лига.

„Събитията се развиха много динамично. Нямаше как да откажа на ЦСКА. Беше време да получа такъв шанс като треньор и нямам право да го изпускам“, бяха първите думи на Юруков, който ще бъде представен официално пред отбора на тренировката утре.

"В тима съм от първия ден в окръжната група и познавам отлично обстановката. Познавам и сегашните футболисти, така че не виждам проблем в това отношение. Сезонът е дълъг, ЦСКА има време да навакса и да завърши на първото място. Нямам притеснения и от малкото време до мача с Нефтохимик в четвъртък. Все пак тези момчета победиха 5:0 прекия конкурент Септември, вярвам в техните възможности. Нужно е да си върнат победния дух“, сподели още новият треньор на ЦСКА 1948.

От лятото Юруков е треньор в Академията на Лудогорец, а преди това беше помощник на Валентин Илиев в ЦСКА 1948 в "А" областна група и Югозападна Трета лига. За кратко беше и треньор в школата на "червените".