Старши треньорът на ЦСКА 1948 Петко Петков е подал оставка след неочакваната загуба на лидера във Втора лига с 2:3 от Кариана Ерден. От клуба обявиха, че след съвещание на ръководството и спортно-техническия щаб тя е била приета.

В последните си три мача от първенството във втория ни ешелон "червените" допуснаха 2 загуби - освен споменатата от Кариана, те отстъпиха и с 0:1 от Литекс в Ловеч. Така авансът им на върха пред втория Септември София се скъси до 2 точки - 27 срещу 25. В паузата за националните отбори ЦСКА 1948 организира контрола срещу Витоша Бистрица, в която отстъпи с 1:2.

Ето какво гласи официалното обявление по случая:

Армейци, Петко Петков подаде оставка като треньор на ЦСКА след загубата от Кариана с 2:3. След събиране на ръководство и спортен щаб тя беше приета. Изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов обяви, че вече се преговаря със специалист, който да поеме ЦСКА.

„Подадох оставка, тъй като прецених, че е дошъл мигът, в който един отбор не слуша треньора. Благодаря на всички, с които работих заедно. Тук условията са невероятни!

Твърдя, че оставям най-добрия отбор във Втора лига. ЦСКА няма проблеми в мачовете срещу преките конкуренти, но определено страда при гостуванията на тимове от средата на класирането. И то не от вчера. Аз съм реалист, търся вината в себе си.

Не съм направил малко. Но! ЦСКА има нужда от промяна и подавам оставка. Убеден съм, че тимът ще изпълни целта”, сподели пред клубната телевизия Петко Петков, който на тренировката тази сутрин съобщи решението пред отбора.

„Благодарим на Петко Петков за всичко, той направи много за ЦСКА. Оставаме приятели. Ръководството обаче прецени, че през последния месец в спортната форма на първия тим има спад и приехме оставката“, обясни изпълнителният директор Добрин Гьонов. „Работим денонощно, вече преговаряме за нов треньор, но не мога да се ангажирам с краен срок“, сподели още Гьонов, като подсказа, че става въпрос за специалист, тясно свързан с армейската идея!