Босът на Миньор Перник Никифор Вангелов заяви, че според него е постигнал успех с протеста, който организира днес. А именно да хвърли юношките си срещу Лудогорец. Разградчани победиха със 7:0, но Вангелов заяви, че „така Миньор е отвърнал на подигравката от Ловеч“, когато в последната минута на срещата Литекс получи правото да изпълни дузпа и така да стигне до 2:2.

Ето какво сподели Вангелов след унизителното поражение:

Аз мисля, че още преди 10 дни казах, че така ще изразим протеста си срещу БФС. За съжаление, това беше единствената форма, под която някой обърна внимание, и мисля, че постигнахме успех. Доста хора се сетиха, че Миньор съществува. Може би не беше най-правилното решение, но никой не ми предложи друго. Случва се нещо, което не е правилно. Мисля, че може би отвърнахме така на подигравката, която отнесохме.

Видяхте какво се случи в Ловеч. Взех решение и го изпълних докрай.

Убедих се сега, че не трябва да се постъпва така с юношите. Благодаря им на момчетата, че издържаха цял мач. Аз може би щях да си тръгна по средата. Явно не трябва така.

Вече показахме, сме добър отбор, дори по-добър от лидерите.

Вече нещо се случи в следствие на този протест. На обед от БФС се свързаха с нас, благодаря на Боби Михайлов. Имат становище по казуса Даниел Златков – Славия ни дължи пари. Не мога да се съглася с писмото на съдийската комисия. Миньор Перник не дължи пари на Даниел Златков.