Вратарят на ЦСКА Райс М'Боли вече се ползва със статут в Алжир. Поне това твърдят местни издания, а признанието към него е заради великолепните му изяви, помогнали на "пустинните лисици" да стигнат за първи път в историята си до елиминациите на Световно първенство. 

"Течеше 47-та минута на мача с Русия и противникът водеше с 1:0. Втори гол щеше да потопи надеждите за класиране напред, когато Райс М'Боли се намеси великолепно и спря чист гол на руснаците."

"Той е човекът, който има огромна заслуга за първи път Алжир да играе на осминафинал. И ако на Световното в Южна Африка пази добре, тук пази страхотно и се превръща в легенда."

"Райс показа, че има защо да заслужи доверието на селекционера Вахид Халилходжич, въпреки че сгреши фатално в контролата с Буркина Фасо в края на миналата година и до пролетта не играеше редовно в своя ЦСКА. Но сега показа, че заслужено е носил екипа на Олимпик Марсилия", написа алжирският "Фенек". 

Според изданието, вече е време М'Боли да намери отбор, който отговаря на качествата му. Информацията на вестника е, че към него има интерес от Англия и Турция. Вчера пък се появиха информации, че е бил наблюдаван от скаути на Интер и Милан. 

"Само за две седмици вратарят на ЦСКА промени статуса си. Дори и сега да няма официална информация за интерес към него, въпреки че се знае за такъв от Англия и Турция, все още има достатъчно време да си намери хубав отбор за следващата кампания", заключава изданието.