41-годишната сестра на покойния създател на „Мултигруп" и президент на футболните ЦСКА и Черно море Илия Павлов и осемгодишният й син Пол Уилсън са били застреляни в дома им в американския град Дейл Сити, щата Вирджиния. Пред Дарик Павел Найденов, баща на Илия Павлов и Славка Найденова, потвърди новината, но уточни, че все още полицията изяснява мотивите за убийството.

Според полицията става въпрос за двойно убийство, планирано предварително. Телата на 41-годишната Славка Найденова и осемгодишният й син Пол Уилсън са били открити в дома им в Дейл Сити в понеделник в 23.00 часа местно време от нейния съпруг и негов приятел. Според американската полиция за убийството е задържана 47-годишната Наталия Уилсън, която е заподозряна за извършване на престъплението. По непотвърдена информация Наталия Уилсън, която е рускиня, е бивша съпруга на мъжа на Славка Найденова Лестър Уилсън, който е етиопец. Славка Найденова отскоро имала нов приятел - българин, който се казва Филип. 

Пред Дарик Павел Найденов заяви, че семейството е пуснало в къщата жената, която е застреляла дъщеря му и синът й: „Това е истина, установена истина е вече, но не е установен убиецът. Никой не може да каже как е станало. Славка е пуснала някаква жена да влиза вътре. И сигурно тази жена, като е влезнала, била е в тоалетната, и като е излязла ги е застреляла и това е".

Все още не са ясни мотивите за престъплението. Съпругът на убитата не е сред заподозрените, но все още дава показания пред полицията, съобщи пред Дарик заместник-министърът на външните работи Марин Райков: „41-годишната Славка Найденова и нейният осемгодишен син Пол Уилсън са били убити.

Убийството се е разиграло в дома на жертвите на ул. „Хановер Корт" 4501. Според информация на говорителя на полицейския участък в община Принц Уилям, участъкът, който е натоварен с разследването на случая, телата са били открити през нощта на 01 срещу 02 февруари от съпруга на убитата. В момента той дава показания пред полицията. Нямаме официална информация за задържани. Знаем, че разследването продължава, това е, което мога да ви кажа на този етап".

Къщата, в която е станало убийството, е закупена  от Славка Найденова през 2000-та година, не е ясно и дали това е бил постоянният й адрес. Мъжът й работел в строителството, а тя притежавала няколко недвижими имота и плащала ипотеките им, като ги отдавала под наем на имигранти. Застреляното осемгодишно дете е било ученик във втори клас в „Портър традишънъл скуул" в Уудбридж.

Двойното убийство беше широко отразено и в американските медии. Местни журналисти разказаха, че детективи разпитват всеки близък до семейството.

Според местните медии разследващите на двойното убийство не казват много за случилото се. Много жители на квартала научиха едва на следващия ден новината:

„Шокиран съм да чуя нещо подобно, този квартал винаги е бил много спокоен и когато научих бях просто поразен".

Франсиско Турсиос е живял до дома на Славка Найденова в продължение на няколко години. Той  заяви, че семейството винаги е изглеждало много симпатично: „Бяха приятни хора. Никога не съм имал проблеми с тях и винаги сме си говорили много добре".

Други съседи разказаха, че са чули изстрели, но от полицията са отказали да потвърдят тази информация. Ето какво каза представител на местното шерифство: „Това е нещо необичайно и ние не искаме да всяваме страх в обществото".

Според приятел на семейството - Kирил Стойков, съпругът на Славка се е притеснявал, че нещо се е случило, защото вечерта преди това съпругата му е пуснала жена в къщата, за да ползва тоалетната. „Той ми каза, че може би нещо не е наред. Той познаваше само мен".

След убийството някои съседи се питаха дали са могли да направят нещо повече, за да помогнат: „Много, много ми е трудно...може би, ако бях чула нещо, щях да се обадя в полицията или да направя нещо...просто нищо не чух. Синът им беше прекрасно момче. Аз и мои приятели обичахме да си играем с него. В момента не мога да изляза от дома си...навън е толкова тихо просто не мога...трудно ми е".

Осемгодишният Пол Уилсън е бил ученик във втори клас в местно училище. Родителите там, разказаха, че  са били предупредени за случилото се: „За мен това не е  реално, просто не е реално".

Следващите дни в училището на убитото дете ще има психолози, с които децата и родителите ще могат да разговарят.

Основателят на MG корпорация Илия Павлов беше убит от снайперист на 7 март 2003 г. пред входа на централата на холдинга в София. Той беше улучен в сърцето с един куршум. Все още извършителите на убийството не са разкрити.