Третодивизионният Литекс си осигури още три сериозни попълнения в зимната селекция. Най-известното име сред тях е на нападателя Атанас Курдов, който от днес започна тренировки с отбора. 

28-годишният играч е добре познат в родния футбол. Още като юноша той бе привлечен от Байер Леверкузен,след което игра за пловдивските Ботев и Локомотив, столичните Славия и Левски, както и за казахстанския Астана. През есента Курдов риташе за Велбъжд Кюстендил.

С "оранжевите" вече се подготвя и офанзивният халф Антоний Балъков, играл през последните три сезона в Локомотив Горна Оряховица, както и снажният таран от Верея Методи Костов. Същевременно ловчанлии се разделиха с Кристиян Петков, който ще продължи кариерата си в трета гръцка дивизия.

С привличането на Курдов, Балъков и Костов, новите подкрепления на Литекс станаха общо 10. Както е известно, тимът ще гони първото място в Северозападната В група, а освен това ще играе 1/4-финал в Ловеч за Купата на страната срещу Черно море. Клубът ще се бори за спечелването и на Купата на Аматьорската лига.