Бившият играч на Литекс Бьорн Маарс Йонсен се изказа повече от негативно за престоя си тук и за хората, с които е работил в Ловеч. В момента той защитава цветовете на шотландския Хартс и не си спомня с добро двете години у нас. 

"Един път като отидеш там, където бях, много е трудно да си тръгнеш. Смятах, че е най-добре да си тръгна от България, защото бях скептичен заради хората, които бяха там."

"Там е истинска джунгла. Винаги трябва да си нащрек и не можеш да вярваш на никого. И адвокатът ми дойде и ме попита: "Искаш ли да продължиш тук?" Казах му, че няма да стигна доникъде, ако остана в България."

"Очевидно е, че исках да отида някъде, където е стабилно и имам шанс да бъда забелязан с изявите си и дори да си мечтая за националния отбор на САЩ. Имах късмет, че от Хартс ме следяха и знаеха какво мога, макар аз да не бях чувал за тях, преди да ми се обадят и да ме попитат дали искам да отида при тях", заяви Йонсен пред изданието "America Soccer Now"

Отскоро 25-годишният американец с норвежки паспорт е титуляр за "сърцата" и според медиите отвъд Океана, дори е попаднал в полезрението на новия национален селекционер на американците и е в широкия му списък за повиквателни.