През новия сезон 11 отбора от efbet Лига и два от Втора лига ще имат дублиращи тимове. Това са Лудогорец, Черно море, Спартак Варна, Дунав (на Североизток), Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948, Славия, Септември София (на Югозапад), Ботев Враца, Етър (на Северозапад), Локомотив Пд, Берое (на Югоизток). Трябва да се отбележи, че Лудогорец и ЦСКА 1948 ще играят с трети състави, тъй като дублиращите тимове на двата клуба са във Втора лига. 
 
Логично феновете си задават въпоса кои футболисти  имат право да играят за дублиращите отбори в Трета лига?
 
Основно изискване е това да са играчи до 21 г., като може да са чужденци или да имат професионални договори с клуба. В останалите отбори задължително обаче трима играчи до 23 г. трябва да играят пълни 90 минути. 
 
Във Втора лига дублиращите отбори трябва да спазват изискването за всички останали - двама играчи до 21 г. да играят по цял мач. 
 
Освен това дублиращите тимове имат право на промоция във Втора лига с изключение на третите състави като Лудогорец и ЦСКА 1948. Но ако Левски II или ЦСКА II спечели Югозападната Трета лига, догодина ще е част от състава на Втора лига.