Елитният Берое Стара Загора отново ще има втори отбор, който ще участва в новото футболно първенство в Югоизточна Трета лига през предстоящия сезон, съобщиха от клуба.

Тимът ще бъде воден от Сидер Димитров и ще бъде съставен предимно от играчи, родени 2003 и 2004 година. 

Според новата наредба на БФС за следващия шампионат във вторите отбори на тимовете от efbet Лига имат право да играят единствено футболисти, родени след 01.01.2001 година.

Вторият състав на старозагорци ще започне подготовка на 27 юни, а по предварителна информация първенството ще стартира в уикенда на 6 август.

"Бихме искали да продължим да поддържаме свой отбор в Трета лига, като по този начин ще дадем една чудесна възможност на нашите юноши да играят мъжки футбол. Освен това те ще бъдат постоянно пред погледа на треньорския състав на представителния отбор, ръководството и обществеността . Всичко, което е необходимо за тренировъчния процес и участието на отбора в Трета лига, ще бъде осигурено. Надяваме се, че нашите юноши ще покажат една достойна игра и това ще спомогне за тяхното развитие. В никакъв случай няма да гоним единствено резултати и затова ще дадем шанс дори на по-млади играчи в този отбор", коментира за клубния сайт изпълнителният директор на Берое Стелиян Попчев.

Берое-2 участва в третия ешелон и през завършилата кампания, като се класира на 16-о място от 18 отбора.