През изминалия уикенд в Габрово се проведе семинар по програмата на УЕФА "Ментори и Таланти",  ниво 3, организиран от Съдийската комисия. В събитието участие взеха 5 съдийски бригади от Втора професионална лига и петима съдийски ментори, както и инструктори и членове на Съдийската комисия, включително председателят Виктор Кашай.

През първия ден на семинара съдийските екипи имаха възможност да ръководят двубои от Втора лига, след което представянето им бе анализирано в детайли от менторите и инструкторите. Освен това участниците преминаха изпити по Правилата на играта, видео тестове, кондиционни тренировки и проследиха теоретични лекции.

Петте съдийски екипа са разпределени така – два от София, и по един от останалите три зони Пловдив, Варна и Велико Търново. Въпросните пет бригади са наблюдавани за изкачване в ранглистата на Първа лига на България, но няма гаранция, че ще бъдат одобрени.

Съдийските екипи от София са Стоян Арсов като ръководещ, с асистенти Радослав Вутов и Иван Радославов и бригада номер 2: Венцислав Митрев – главен съдия с помощници Виктор Кукуянов и Дарин Иванов. От Зона Пловдив е номинирана тройката Стефан Гурков от Сливен с асистенти Станимир Трифонов и Желязко Пилатов. От Варна е Борис Попов със свирката и Живко Петров и Богомил Димитров като странични съдии. Михаел Павлов е предложен от Зона Велико Търново, а помощниците му са Красимир Минков и Михаил Денчев.

През следващия уикенд – на 22-24 април, ще се проведе нова среща по програмата Ментори и таланти, но тя ще бъде за ниво 2, което наблюдава рефери за промотиране от Трета във Втора лига. Домакин на семинара е Арбанаси.

СК при ЗС на БФС-София пък организира през изминалата седмица методическа конференция на тема: "Работа в екип“ с лектор Крум Стоилов. Насоките на Стоилов беше как да се подобри комуникацията вътре в съдийската бригада преди мач, по време на мач, както и след мача. Конференцията се проведе в зала "Асен Златаров", сграда "А" на Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ) в Студентски Комплекс, София.