„Всички прегоряхме в мача с Монтана, не трябваше да става така. Все още не мога да намеря обяснение, тази глупост дълго ще ми държи влага”, това заяви в интервю за клубния сайт опитният футболист на Калиакра Светослав Петров, който в събота получи директен червен картон за необмислен фаул срещу Мирослав Иванов.

Халфът говори с разкаяние за постъпката си, която остави неговия отбор с човек по-малко почти цяло второ полувреме и подчерта, че си е взел поука от стореното. Петров изрази съжаление, че ще пропусне двете тежки гостувания в София, но допълни, че отборът му има сили да вземе нещо от мачовете с Локомотив Сф и Левски.

Отшумяха ли страстите от мача с Монтана?

За мен страстите още не са отшумели. Тази глупост дълго ще ми държи влага.

Въпросът, който всички си задават е – защо? Ти намери ли отговора?

Честно казано не. От събота търся отговор на този въпрос и не мога да го намеря. Мачът се поизнерви от самото начало. Напрежението да играем пред собствена публика, която трябва да зарадваме на всяка цена, си каза думата. Освен това и победата над Славия ни задължаваше да се представим по възможно най-добрия начин. Съдийските решения също малко ни поизнервиха и както се казва – падна ми пердето. Хората, които ме познават, знаят, че съм такъв – и на карти да играя, трябва да побеждавам. Извиних се на всички, за съжаление стореното не може да се върне. Не е имало конфликт с Миро, нито каквато и да е провокация. Извиних се и на него. Радвам се, че се отърва само с уплахата, защото нямаше да си простя, ако го бях контузил.

Очакваше ли Монтана да ви затрудни повече от Славия? Това ли ви накара да прегорите?

Не очаквах този мач да ни затрудни толкова. Това, което най-много ме притеснява, е начинът, по който играем. Просто трябва да открием своя стил, нашата игра и тогава дори срещу т.нар. грандове ще стоим равностойно и ще можем да откраднем нещо. В този мач наистина прегоряхме. Самият факт, че през първото полувреме лично аз успокоявах своите съотборници, показва, че не исках да става така. Трябваше да победим. Ако бяхме 11 на терена, вярвам, че това щеше да стане. Видяхте, че дори с човек по-малко, бяхме на крачка от победата с положението, което изпуснахме в 86-ата минута. Животът обаче ме е научил, че не трябва да се гледа назад.

От клуба казаха, че няма да има санкции, на теб какво ти казаха след мача?

Разговарях с ръководството и треньорския щаб, изяснихме се. Срещнах разбиране, никой не ме обвинява. Аз лично ще си наложа наказание и утре ще се реванширам на момчетата с 1-2 торти. Не мога да опиша колко съжалявам за постъпката си, това ще ми е като обица на ухото.

Натрупахте доста картони още в първите два кръга, това няма ли да ви изиграе лоша шега в предстоящите мачове?

Действително ни се събраха много картони, трябва да седнем и да се разберем. Това е тенденция не само при нас. Няма мач с по-малко от 4-5 картона. Ето и ЦСКА получиха 2 червени картона срещу Черноморец. Явно съдиите са станали прекалено стриктни или досега са били твърде либерални. Доста картони се показват и за разправа. Това, което мъничко ме успокоява, е, че получих моя картон, горейки в играта, а не за разправии със съдията.

Ще пропуснеш две от най-важните гостувания – срещу Локо Сф и Левски, ще се справи ли отборът без твоята помощ?

Няма как да не съжалявам за това. Всеки мач, който пропускам, е наказание за мен. Момчетата ще се справят. Във футбола може без всеки един, а силата на нашия отбор е колективът. След моето излизане в събота всички играха като един и не загубиха. Сигурен съм, че имаме сили да измъкнем нещо от двете гостувания в София. Най-много съжалявам за себе си, защото не трябваше да става така.

Очакваше ли такъв старт за Калиакра и доволен ли си от постигнатото в първите два кръга?

За мнозина този старт е неочакван, но аз не съм изненадан. Още в началото заявих, че Калиакра няма да се бори за оставане в групата и че едно място в първата половина на таблицата ще ни приляга. С оглед на отбора, който направихме и пълноценната подготовка, която проведохме, това е в реда на нещата. От една страна съм доволен от постигнатото до момента, но от друга – не съм, защото можеше да сме с шест точки от тези два кръга.

Кое е най-голямото предимство на Калиакра в първенството?

Предимствата са много, но за мен най-голямото е сплотеният колектив. Не само футболистите, но и треньорският щаб и ръководството, които са едно цяло.