Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде оценка за представянето на „сините” през изминалата година. Специалистът коментира, че изпраща сезона със смесени чувства, въпреки всички спечелени отличия през 2007.

Като най-големия провал през изминалите дванадесет месеца Стоилов определи отпадането на отбора от финландския Тампере и пропуснатия шанс Левски да играе за втори път в груповата фаза на Шампионската лига.

„Изпращаме годината със смесени чувства. Колкото и да искам да забравя последните моменти (слабото представяне през есента), те са причината за пониженото ни самочувствие и чувство за не добре свършена работа”, коментира Стоилов.

„Същевременно, след като оценяваме цялата изминала 2007 година, Левски спечели почти всичко, което можеше да се спечели. Направи требъл, а надали има отбор в последно време да е правил това. Смятам, че е напълно заслужено годината да получи една добра оценка. Разбира се тя можеше да бъде и отлична, ако играехме, така както го правехме през предната”, продължи Мъри.

„По голямото ми разочарование е отпадането ни от Тампере. Очаквах прекалено дълго тази среща с големи надежди. Смятам, че можехме да се представим много по-добре и бяхме задължени да го направим, но в крайна сметка новото, което демонстрира българският футбол се оказа недостатъчно, за да можем дълго време да участваме в европейска конкуренция”, каза още специалистът.

„Трудно е български отбор да държи повече от две-три години добро ниво по простата причина, че заобикалящата ни среда е под средното европейско ниво. Ако нашето първенство бъде например на нивото на това в Чехия смятам, че няма да има проблеми 2-3 български отбора да бъдат постоянни участници в групите на УЕФА или Шампионската лига.”

Стоилов отдаде заслуженото и на привържениците на тима: „Успяхме да осъществим нашата идея отбор, ръководство, играчи и фенове да бъдат едно цяло без да се търсят причините в част от звената. Когато отбора примерно играе слабо хората го подкрепят и естествено, когато нашите фенове грешат ние също сме зад тях. Това е може би най-голямото постижение, което направихме през тези три години. Публиката на Левски наистина израсна”, каза още Станимир Стоилов.