Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков остана доволен след като неговият тим успя да елиминира Локомотив Пловдив от турнира за Купата на България. В реванша, „оранжевите“ спечелиха с 2:0, след нулево равенство в Пловдив.

Ето какво сподели Христо Стоичков след края на двубоя в Ловеч:

На първо място, доволен съм, че преминахме този кръг. Дадохме почивка на някои футболисти, така че съм доволен съм и от играта и от резултата.

Трябва да потърсим някой, който да вкарва, нямаме наш изявен голмайстор в България, само чужденци. Това, което имаме в момента, с това ще караме. Накрая на годината ще им дам по някоя награда за тези пропуски. Ще направим равносметката.

Аз в чужбина много малко се ориентирам, предпочитам да заложим на наши момчетата, пари се харчат за щяло и нещяло. Парите трябва да се инвестират в школите. С по-малко средства, но с много качества.

Четох за Кирил Десподов, че щял да ходи в Манчестър Сити. Чики Бегиристайн ми е приятел, не ми е казвал за такава оферта. Същото е и за Георги Миланов. Доста хора ми имат телефона, никой не ми се е обаждал.

Аз се старая всеки мач отборът да играе добре, това, че сме направили няколко загуби, не пречи на нашата работа.

Всички съперници са еднакви за мен, за мен претенции няма.

А през зимата ще покараме малко ски на Банско, като мине 7-8-и януари, ще отидем където има слънце.