Румънският гранд Стяуа иска да привлече полузащитника на ЦСКА Флорентин Петре, пише „Проспорт”.

Лично новият старши треньор на отбора Виктор Пицурка е пожелал в редиците на отбора халф, който се изявява и като рали състезател. Пицурка познава отлично качествата на крилото от съвместната им работа в националния отбор на Румъния.

Петре започна подготовка с ЦСКА тази седмица, но бъдещето му при армейците е несигурно заради слабата му форма и високата заплата. Румънецът има договор за още една година, но той може да бъде прекратен по взаимно съгласие.

Самият Петре се страхува от реакцията на феновете на Стяуа, тъй като дълги години игра за големия градски съперник Динамо Букурещ. 34-годишният Петре е поискал срок до края на седмицата да реши дали да приеме офертата на Стяуа.

Според румънските медии Стяуа иска и друг играч на ЦСКА - французина Елиот Гранден, като за трансфера ръководството е готово да брои 150 000 евро. Французинът няма нищо против да премине на „Генча”, стига двата клуба да се разберат за трансферната сума. Тимът от Букурещ вече привлече бившият играч на червените Йордан Тодоров.

Самият Флорентин Петре пък разкри, че е бил питан от Стяуа относно Тодоров, показвайки, че е в добри отношения с този отбор.