Приятелският мач между ЦСКА и полския Краковия, който се състоя в Холандия, бе прекратен в 82-ата минута при резултат 2:1 в полза на „червените”. Старши треньорът на българския тим Милен Радуканов реши да изведе тима си, след като се стигна до меле, в което участваха играчите и щабовете на двата тима. До грозните сцени се стигна, след като играч на Краковия си позволи да хване за гушата Мартин Дечев, след грубо влизане на българския футболист, и го повали на земята. След това се стигна до спречквания и между други футболисти, а Радуканов прикани играчите си да напуснат терена.

В 82-те минути, в които все пак се игра футбол, ЦСКА успя да запише втора победа, въпреки че излезе на терена с предимно млади и резервни играчи. Решението на Радуканов да гласува доверие на тях бе продиктувано от факта, че утре ЦСКА играе нова контрола, този път в Германия срещу Рот-Вайс Есен.

Армейците диктуваха темпото почти през целия двубой, докато полският тим по-рядко поглеждаше към българската врата. Неофициален дебют за ЦСКА направи и дошлият на проби парагвайски бранител Джони Кабрера. Двуметровият играч взе участие в мача, въпреки че преди това бе направил една единствена тренировка наравно с останалите футболисти.

Резултатът в мача бе открит още в 14-ата минута. Румънската звезда Янис Зику открадна топката в центъра на терена, напредна добре и пусна хитър пас в коридор към Саша Живец. Словенецът успя да се отскубне от опеката на бранител на Краковия и с премерен удар пусна топката в долния десен ъгъл на вратата.

В 25-ата минута дойде най-чистото положение за поляците през първото полувреме. В ситуацията отново бе замесен Зику, който този път сгреши в паса си, което позволи на поляците да организират бърза контраатака. Дужиц се оказа на стрелкова позиция, но от 8 метра стреля силно над вратата на Здравко Чавдаров. При резултат 1:0 в полза на „червените” приключи и първата част.

През второто полувреме Радуканов пусна в игра петима млади играчи, които определено раздвижиха играта на тима в предни позиции. Впечатление направиха комбинациите между Антон Карачанаков и Станислав Костов. Именно втория покачи резултата в полза на ЦСКА. Младокът се възползва от грешка в защитата на Краковия и с удар от дъгата на наказателното поле преодоля излезлия вратар на поляците. В 65-ата минута футболистите на Краковия все пак успяха да върнат едно попадение. При една от редките си атаки през втората част, след центриране в наказателното поле Косанович стреля с глава и намали за 1:2.

Съставът на ЦСКА: Чавдаров, Дечев, Виданов, Кабрера, Адемар, Галчев (46-Костадинов), Стоянов, Садула (Якимов 46’), Зику (Костов 46’), Живец (Карачанаков 46’) , Мораес (Йовчев 46’)