Наско Сираков заяви, че не си подава оставката като спортно-технически директор на Левски, а просто си тръгва. „Синята легенда“ обяви, че повече кракът му няма да стъпи на стадион „Георги Аспарухов“, след случилото се по-рано днес.

Припомняме, че ултраси на „сините“ осуетиха по безпрецедентен начин представянето на Ивайло Петев за нов старши треньор на клуба, като се нахвърлиха върху специалиста, а някои от тях дори свалиха фланелките на Левски, с които Петев бе облечен.

„Той, Иво, ви каза, аз за разлика от него не подавам оставка, а просто си тръгвам от Герена и кракът ми повече няма да стъпи тук. Това, което стана, няма аналог в европейския и световния футбол и това не е моят Левски, и това не е нашата публика. Това е срам и позор за името на Апостола“, започна Сираков.

„В клуба, в който съм дал 80% от съзнателния ми живот и дължа всичко на Левски, мисля, че съм дал изключително много на този клуб. Имам участие в 12 титли в историята на клуба. Искам да ме разберете правилно. Аз не се чувствам лично обиден по причина, че тези момчета не са ме обиждали мен“, продължи Сираков.

„Това е срам за институцията Левски, тези момчета не съм убеден, че разбират какво направиха, но опозориха институцията, името Левски. Мога да говоря много за последните 4 месеца, сега няма да кажа нищо, но скоро ще излезе книгата ми и там ще е описано. Не се чувствам лично обиден, изключително много ме боли. Това, което се случи, няма аналог в историята. Това е гавра с институцията Левски. Не с Батков, със Сираков, с Петев, със самата институция Левски“, заяви Сираков.

„Аз трябваше да освободя приятел, треньор, който имаше всички футболни аргументи да бъде успешен треньор на Левски. Не съобразих, че докарвам един абсолютен европеец, който в нашата българска футболна джунгла, явно такива хора не виреят“, коментира голмайсторът освобождаването на Славиша Йоканович.

„Слабостта на Йока бе, че не успя да придаде нужната мотивация на момчетата, аз исках да дам най-доброто на Левски. Моето мнение за Ивайло Петев не се е променило. Смятам, че освен парите на Домусчиеви, по-голямата степен, за да бъде успешен проектът Лудогорец, е на Ивайло Петев и съм убеден, и в този момент, че това беше най-добрият ход“, отсече Сираков.

„Не вярвам мен да ме обвинят в бягство от отговорност, дал съм прекалено много на Левски, за да ме обвинят. Аз бях наясно още като дойдох, че в Левски пари за селекция няма. Разбира се, вярвах, че някои от тези футболисти, особено тези които освободих, че могат да дадат повече на Левски, оказа се, че не могат. Направих компромис със себе си като дойдох, обаче сме в годината, в която тези компромиси са наложителни. Сбърках. Не ме е страх да си го призная. Сбърках, че се съгласих да се върна при тези условия, но в името на Левски не се страхувам от това", каза още синият тартор.

„Това е най-страшното, тези които истински обичат Левски, не правят такива неща. Не съм имал спънки по спортно-техническите въпроси. Исках да взема 3-4 футболисти, които щяха да дадат съвсем различно лице на отбора, но трябваше да се съобразя с финансовите условия, които не са цветущи. Затова селекцията се забави толкова. Хората, които дойдоха, имат качествата да играят в Левски“, коментира разочарования Сираков.

Колкото до слуховете, че Ивайло Петев симпатизира на ЦСКА, Сираков обясни: „Едно подхвърлено нещо изгражда мнение в публиката. Не знам откъде дойде това, че Ивайло Петев е цесекар, като той никъде не е давал такова мнение, освен преди 13-14 години, когато ЦСКА имаше интерес към него и не го взеха. Мен са ме снимали 1000 пъти с фланелка на ЦСКА, но няма такава снимка, монтирана е“.

Петев напусна залата за пресконференции в Сектор В след заформилия се скандал. За това как се чувства бившият наставник на Лудогорец, Сираков заяви: „Питайте го него, предполагам, че не му е приятно. Нямам представа. Левски ще го има и без мен, и без Иво, и без Тодор и без който и да е. Левски винаги ще го има. Убеден съм, че рано или късно ще се върне на правия път“.