Футболист №1 на България за 2018-а година – Кирил Десподов, собственоръчно изведе своя Щурм Грац до успеха при визитата си на Санкт Пьолтен в мач от 12-ия кръг на австрийската Бундеслига. Отборът от Грац постигна успех с 4:0 на NV Arena, след като всички голове дойдоха през втората част. Това са първите попадения за българина в официален мач през календарната 2019-а година, а също така и първите му голове за австрийския тим.

В рамките на 24 минути Десподов оформи своя хеттрик (между 50-а и 74-а), а в 68-ата Беким Балай покачи за 3:0 за гостите. Това са първите попадения за българина, след като премина в австрийския гранд от Каляри под наем, като досега се отчиташе с подавания към своите съотборници.

В 80-ата минута пък Нестор Ел Маестро реши да извади бившия футболист на ЦСКА, за да пусне Филиш Хушпек и той заслужено да чуе аплодисменти от феновтете на Щурм, пристигнали да гледат мача.

Иначе след нулево равенство през първото полувреме, крилото изведе Щурм Грац в 50-ата минута със страхотен удар, който не остави шансове на стража Кристоф Риглер. Десет минути по-късно Десподов получи подаване от Китешвили и преодоля вратаря на домакините за втори път. В 68-ата минута Беким Балай изпълни точно 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение на на Давиес, който събори Рьохер, озовал се очи в очи с Риглер.

Десподов отбеляза своя хеттрик в 79-ата минута, след като получи дълга топка зад защитата на домакините. Сам срещу вратаря на Санкт Пьолтен българският национал показа железни нерви и реализира. 

По този начин тимът на Щурм се изкачи до 5-ото място във временното подреждане в Австрия, след като има актив от 20 точки. Санкт Пьолтен пък продължава да е все така неубедителен в Австрия и съвсем закономерно се намира на последното място с едва седем пункта.

В идния кръг Десподов и компания приемат евроучастника Волфсбергер.